Egy 20 éves férfi szórakozásból ledobott egy járólapot az egyik egri tízemeletes társasház tetejéről, amivel összetört egy autót, majd több emberre is rátámadt a belvárosban.

A már többször büntetett, csavargó és italozó életmódot folytató férfi azok után utazott Egerbe márciusban, hogy összeveszett a Jászságban élő családjával. Az egri utcákon töltötte a napjait és az éjszakáit is.

Március 26-án délután, részegen egy nyitott ajtón keresztül feljutott egy tízemeletes társasház tetejére, ahol előbb könnyített magán, majd felkapott egy 40 x 40 cm-es járólapot, amit puszta szórakozásból ledobott. A járólap egy parkoló kocsira esett, aminek betört a szélvédője és behorpadt a teteje.Ezzel megközelítőleg 1 millió forintos kárt okozott.

Az összetört autóForrás: Ügyészség.hu

Két hónappal később, egy este a város főterén hangoskodott, majd minden ok nélkül odament egy fiúhoz és többször nagyon erősen megrúgta, egyszer még a fején is. Két nappal később a Dobó téren vert meg két fiatalt, ezután vették őrizetbe.

Az ügyészség nagyobb kárt okozó rongálással, garázdasággal, továbbá többrendbeli súlyos-, illetve könnyű testi sértéssel vádolja a férfit. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre, valamint határozott időre tiltsa ki Egerből.