Esélye sem volt elugrani a kocsi elől annak a közterület-felügyelőnek, akit szándékosan ütött el egy autós Óbudán. A motorháztetőn megkapaszkodva próbálta túlélni a támadást, végül könnyebb sérülésekkel megúszta. Kollégai hősként ünneplik - írja a Bors.

Két közterület-felügyelő akart ellenőrizni egy autóst Óbudán, a Hídfő utcában július 18-án este. Az autós nem adta oda az iratait, inkább hirtelen elindult. A kocsi előtt állt Richárd, akinek esélye sem volt elugrani a kocsi elől, úgyhogy felkerült a motorháztetőre, és megkapaszkodott, a sofőr 50 méteren keresztül cipelte őt. Végül a közterület-felügyelő a földre esett, és csodával határos módon könnyű sérülésekkel megúszta az esetet.

Ismerősei szerint Richárd remek közterület-felügyelő, mindig arra törekszik, hogy méltó legyen a jelvényéhez.

Ricsi egy igazi hős – mondta róla az egyik kollégája a Borsnak.

illusztrációForrás: MTI/Máthé Zoltán

Egy szemtanú szerint a közterület felügyelő úgy kapaszkodott a gázolás után a kocsiba, hogy azt érdemes lett volna a hollywoodiaknak is látnia. 

A híres színész, Bruce Willis és a kaszkadőrjei is tanulhatnának ettől a közterestől! Amit ők a filmeken mindenféle kameratrükkökkel oldanak meg, azt ő véghez vitte a valóságban! Hihetetlen lélekjelenlétre vall, hogy az egyenruhás képes volt megkapaszkodni – mondta a férfi, aki a lakása ablakából nézte végig a támadást.

A gázolónak a gyanú szerint korábban elvették a jogosítványát, feltehetően ezért akart elmenekülni az igazoltatás elől.

Ahogy azt megírtuka 22 éves V. L. Zsolt másnap önként feladta magát a rendőrségen, miután az ismerőseitől megtudta, hogy keresik. Hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és eltiltás alatti vezetés gyanúja miatt hallgatták ki és őrizetbe vették.