Öt kérdésben gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán. A bejelentést itt közvetítettük.

Brüsszel megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt – mondta Orbán Viktor. Brüsszel sérelmezi azt, hogy nálunk nem lehet az, ami Nyugat-Európában állandósult. Az LMBTQ aktivisták bejárnak az iskolákba, óvodákba, nálunk is ezt akarják. Brüsszel visszaél a hatalmával  A gyermekeink jövője a tét - mondta.

Öt kérdésben kezdeményez népszavazást a kormány.

Az első kérdés. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek köznevelési intézményekben, a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak?

A második kérdés: Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeke számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

Harmadik kérdés Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?

Negyedik kérdés: Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

Ötödik kérdés: Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Orbán Viktor emlékeztetett: öt évvel ezelőtt a népszavazás erejével egyszer már sikerült megálljt parancsolni a brüsszeli nyomásnak, együtt újra sikerülni fog.