Nem sokáig tart ki a most tapasztalható enyhébb időjárás, az előrejelzések szerint a jövő hét közepére visszatér a hőség, szerdán az ország délkeleti részén akár negyven fok is lehet.

– Az elmúlt napokban tapasztalható enyhébb idő nem tart sokáig, hiszen a modelleken már napok óta megfigyelhető közelgő hőhullám egyre biztosabb és erősebb lehet – írja a MetKép.hu. Az előrejelzésük szerint a déli áramlás csütörtökön kezdődik meg, ám még pénteken is csak néhol emelkedhet 30 fok fölé a levegő. Szombaton azonban már országszerte 30 fok körüli értékeket mérhetünk, délen és a Kiskunságban, valamint délnyugaton akár 32-33 fok is lehet.

Jövő héten visszatér a kánikulaFotó: Csudai Sándor - Origo

– Vasárnapra már a legmelegebb órákban 34-36 fok sem kizárt az ország délkeleti felén, míg északon egy érintő hidegfront miatt 30 fok körül tetőzhet a meleg – írják.

Hétfőtől szerdáig pedig még tovább melegszik majd a levegő, csapadék pedig csak elszórtan lehet. Mint írják, a legmelegebb órákban 36-37 fok valószínű, de szerdán a délkeleti határ mentén 38-39 fok, sőt a 40 fok sem kizárt.