Egy hernádnémeti férfi ki akarta rabolni a saját nagyanyját azért, hogy megszerezze a nyugdíját. Többször megütötte az asszonyt és azzal fenyegette, hogy végez vele. 

A 26 éves férfi tavaly októberben úgy jutott be a nagyanyja házába, hogy berúgta az ajtót. Az volt a célja, hogy kirabolja, ezért egy zsákba kezdte pakolni a tűzifát. Ekkor azonban hazaért az asszony, aki azt kérte az unokájától, hogy ne tegye. Erre a férfi azt mondta, hogy adjon neki pénzt, különben meg fogja ölni.

Az asszonynál ott volt a nyugdíja, mégis azt mondta, hogy nincs pénze. A férfi odalépett hozzá és kiabálni kezdett, hogy ne hazudjon neki, tudja, hogy most kapott nyugdíjat és újra gyilkossággal fenyegetőzött. Az asszony továbbra sem adta oda neki a pénzt, ezért a férfi kétszer ököllel arcon vágta, amitől az idős asszony megszédült és a földre térdelt. Az unoka át akarta kutatni a nadrágzsebeit, de a nagymama zsebre tette a kezeit, úgyhogy nem tudta. A férfi folyamatosan rángatta, a nagyanyja pedig segítségért kiabált, amit a szomszédja meghallott. A szomszéd átment az asszonyhoz és kitessékelte az unokát.

A támadó nem nyugodott ebbe bele.  Hamarosan visszament a lakásba, ahol őrjöngve tört és zúzott, összetörte a tévét, a hűtőt, és közben azt ordítozta, hogy végezni fog a nagyanyjával, ő már úgyis ült börtönben. Ekkor megint a szomszéd lépett közbe és elküldte a férfit.

Az asszonynak 8 napon belül gyógyuló sérülései lettek.

Az ügyészség rablás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a visszaeső férfi ellen és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre.