A Salgótarjáni Járásbíróság elrendelte annak a 29 éves, szlovák férfinak a letartóztatását, aki július 14-én éjjel Nagyorosziban elütött, majd magára hagyott egy gyalogost, aki olyan súlyosan megsérült, hogy rövid időn belül meg is halt.

A szlovák sofőr július 14-én hajnali 2 előtt 5 perccel autóval érkezett Patak felől Nagyorosziba, ahol egy közvilágítással megvilágított útszakaszon elütött egy 18 éves gyalogost.Az autós nem állt meg, hogy segítsen rajta, inkább megfordult, és elhajtott Patak irányába.

Fél óra múlva érkezett a helyszínre egy másik autó, amelynek sofőrje még tudott beszélni az elgázolt fiatallal, aki segítséget kért, de hiába hívott hozzá mentőt, már nem tudták megmenteni az életét.

Alapos nyomozás után rájöttek, ki lehetett a cserbenhagyó sofőr.

A kocsit lefoglalták, a férfit pedig július 17-én elfogták és őrizetbe vették, emellett halálos közúti baleset gondatlan okozásával és cserbenhagyással gyanúsították meg.

Mivel a férfi a baleset után elmenekült a helyszínről, a Balassagyarmati Járási Ügyészség szökés veszélye miatt javasolta a letartóztatását, melyet a bíróság elrendelt.

A végzést az ügyész, a férfi, és ügyvédje is tudomásul vette, így az végleges - írja az Ügyészség oldala.