Öt menekülő moldovai embercsempészt és negyvenhárom határsértőt fogtak el a rendőrök Baja, Bácsborsód és Érsekcsanád térségében szerdán.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a rendőrök szerda hajnalban intézkedés alá vontak négy autót, amelyek vezetői az ellenőrzés előtt elmenekültek a helyszínről. A járművekben összesen negyvenhárom migránst találtak. Mindegyikük szír állampolgárnak vallotta magát, de sem a személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A négy járműben összesen 43 migránst találtakForrás: police.hu

Később a rendőrök Baján igazoltattak egy moldovai állampolgárt, aki ugyan egyedül utazott, de a körülmények arra utaltak, hogy a férfi illegális migránsokat szállított az autóban.

A négy, korábban ellenőrzött jármű sofőrjeinek felkutatása is eredményre vezetett: egyiküket egy erdőben találták meg, a többieket pedig egy osztrák rendszámú lesötétített mikrobuszban.

A néhány óra alatt elfogott öt moldovai férfit őrizetbe vették, és ellenük nyomozás indult, a gyanú szerint ugyanis az autókban utazókat Nyugat-Európába akarták csempészni.

A feltartóztatott határsértőket a meghallgatásuk után visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.