Nemzedékek sorának a Példakép, zseniális sportolóknak az Örök Rivális, a világ úszósportjának az Élő Legenda, egy egész országnak pedig „csak" a Csehlaci. Talán senki nincs Magyarországon, aki ne így hívná, biztatná és buzdítaná, akár magában, akár társaságban, akár a tévé előtt vagy a lelátókon szurkolva. Csehlaci a miénk, sőt, Csehlaci mi vagyunk: az ő küzdelmei, hihetetlen karrierje, elképesztő rekordjai és sikerei minket is egyre jobbá és többé tesznek immár két évtizede. Kimondani is félelmetes, hogy 2004-ben indult az első olimpiáján, de még ennél is hihetetlenebb, hogy idén az utolsóra készül.

Négy és fél éves korában tanult meg úszni és azóta semmi sem állíthatta meg. Gyermekkori asztma? Legyőzte és úszott tovább. Lábtörés közvetlenül az athéni olimpia előtt? Összeszorította a fogát és remekül szerepelt. Michael Phelps, a világ legnagyobb sportnemzetének csodaúszója és a mögötte álló óriási gépezet? Nem az a kérdés, hogy bírta-e a tempót (bírta), hanem az: hol van már Phelps? Mert Csehlaci még mindig itt van, velünk, értünk, nekünk. Túl száz magyar bajnoki címen, az Európa-bajnokságok legeredményesebb úszójaként, számtalan olimpiai éremmel és helyezéssel, 36 évesen újra olimpián szurkolhatunk érte. A vetélytársak újak, de ő a régi maradt: ugyanaz a szerény, kedves srác, aki mindig bal lábbal lép a rajtkőre, minden nagy verseny előtt kopaszra borotválja a fejét és akinél többet talán senkiért sem izgultunk, szorítottunk és drukkoltunk annyi éven át.

És most ismét rajtunk, rajtad a sor! Szurkoljunk együtt Csehlacinak és a többi magyar olimpikonnak, hogy tudják, érezzék, egy ország áll mögöttük. Ahogy te sem vagy egyedül: a Coop Facebook oldalán például egy egyedülálló szurkolói közösség tagjaként üzenhetsz és drukkolhatsz a magyar csapatnak. A cég immár 25 éve támogatja a magyar olimpiai csapatot, nem véletlen, hogy idén a legnagyobb hazai szurkolótábor összehozása a céljuk.

Csatlakozz Te is, szurkolj a magyar csapatnak online, vagy írj személyes üzenetet a Coop üzletekben kihelyezett hajrászalagokon! Mert Te is tudod, mi is tudjuk és Csehlaci is tudja: csak veled teljes a csapat, csak együtt vagyok nagyok!