Döbbenetes mélységekbe jutottak a nemzetközi LMBTQ-lobbi hazai követői. Hommonay Gergely, Gyurcsány Ferenc bloggere, a napokban párhuzamot vont az államalapítás ünnepe és a Pride között. Miközben nyíltan gyalázta Szent István királyt, mindenkit a Pride-ra invitált, ahol szerinte mások mellett "szoknyás férfiak" vonulnak fel jó zenére.

Hommonay Gergely a hazai baloldal ismert provokátora, rendszeresen közöl polgárpukkasztónak szánt írásokat a közösségi oldalán.

Ezúttal azonban nagyon túllőtt a célon, és egy ritka ízléstelen poszttal jelentkezett. A DK-közeli politikai aktivista-blogger valamilyen oknál fogva fontosnak tartotta, hogy egy kalap alá vegye az államalapítás ünnepét az LMBTQ-lobbi politikai rendezvényével, a Pride-dal.

Úgy látja, hogy amíg szent királyunk ünnepén "szoknyás férfiak szar számokat énekelve körbehurcolnak a pesti belvárosban egy mumifikált kezet, melyről csak annyi tudható biztosan, hogy a tulajdonosa azzal maszturbált, és a seggét törölte," addig a Pride egy kiváló, nemes rendezvény. Gyurcsány Ferenc támogatója szerint a többek között queer embereket is felvonultató politikai demonstráción is vannak szoknyás férfiak, de itt csak jó zenéket lehet hallani, és még "egy hulla kezét sem hurcibálják körbe."

Korábbi Pride-felvonulás BudapestenForrás: AFP/Attila Kisbenedek

Mint ismert, a kormány a soha nem látott erősségű politikai nyomás következtében népszavazást kezdeményezett a gyermekek védelme érdekében. Ez alaposan megzavarta a hazai baloldal képviselőit, akik a kezdeti bizonytalankodás után kivétel nélkül besoroltak a nemzetközi LMBTQ-lobbi mögé.

Például DK-s Niedrmüller Péter vezette erzsébetvárosi önkormányzat Orbán Viktor kormányfő bejelentését követően azonnal a Prideon való részvételre kezdett el buzdítani, úgy, hogy a közpénzből fenntartott honlapján intézett felhívást a kerületiekhez.