Négy gyereket hagyott hátra az a fiatal férfi, aki kedden öngyilkos lett a ceglédi fogdában - tudta meg a Ripost. A lapnak a férfi édesanyja nyilatkozott.

Ahogy arról az Origo is beszámolt kedden kora délután a ceglédi rendőrkapitányság egyik zárkájában felakasztotta magát egy bűnügyi őrizetben levő 26 éves férfi. A rendőrök, majd a mentők hiába próbálták újraéleszteni a férfit, a helyszínen meghalt.

A lap megtudta, hogy lepedőjéből kötelet sodort, és úgy akasztotta fel magát a 26 éves Dabis Krisztián, pedig 72 órás fogva tartásából most szabadult volna.

Krisztián, vagy ahogy mi becéztük, Lütyő jóravaló gyerek volt, de elkövetett néhány hibát az életben. Olykor nyugtatókat szedett vagy drogozott, alig dolgozott, pedig elintéztem neki, hogy térköveket rakhasson az építkezés mellett, ahol most biztonsági őr vagyok. Az édesapja nem bírta nézni a dologtalanságát, ezért három hónappal ezelőtt elzavarta otthonról" – emlékezett meg róla gyászoló édesanyja a lapnak.

„Hogy így ért véget a fiam élete, abban én is hibás vagyok. Vasárnap több autót is feltört és megpróbálta kinyitni a mi Golfunkat is, de csak tönkretenni tudta. Szerszámokat akart belőle kilopni. Amikor ezt észleltem, tehetetlenségemben hívtam a rendőrséget. Megtudtam, rajtam kívül még ketten feljelentették. Az utcánkban kapták el, és már vitték is be – zokogott Melinda, aki pénteken látta utoljára gyerekét.

Krisztián négy gyermeket hagyott maga után. Kittitől, az előző élettársától született Szofi és Leon, jelenlegi párjától, Ginától pedig Noel és Roland. A férfi ötszörös családapa lehetett volna, ám hét évvel ezelőtt meghalt az első kapcsolatából világra jött hat hónapos Kittike.

Meggyőződésem, hogy mindent előre eltervezett. Azt akarta, hogy bevigyék, ezért tette, amit tett. A testvére, Zoli mindig vigyázott rá, nála nem tehetett volna kárt magában" – tette hozzá szomorúan.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!