A munkahelyéről tartott hazafelé biciklivel az a fiatal édesapa, akit a múlt csütörtökön gázolt el a Kossuth-díjas színművész, Bezerédi Zoltán egy hajdúböszörményi gyalogos- és kerékpáros-zebrán. Az ütközés ereje akkora volt, hogy Balogh Alex biciklije totálkárosra tört.

Az elgázolt férfi a Blikknek mesélte el, hogy hogy történt a baleset.

– Már a zebra elején haladtam, amikor megláttam, hogy a 35-ös főútról gyors tempóban kanyarodik egy kocsi a város felé. Bíztam benne, hogy megáll, de a sofőr nem foglalkozott a táblával és elgázolt. Az első kerekemet és a lábamat csapta el a gyalogátkelő közepén bal oldalról. Hat és fél métert repültem a zebrától. Egyértelműen neki kellett volna megállnia, de sajnos nem így történt.

A 21 éves fiatalember borzasztóan megijedt, attól rettegett, hogy többé nem tud majd lábra állni.

– A földre kerülve egyből megmozgattam a kezeimet és a lábaimat, de szerencsére éreztem, hogy működnek. Ekkor egy kicsit azért megnyugodtam. Addig nagyon féltem, hogy lebénulok. A balesetem előtt az apósom ugyanígy járt, motorral ment, amikor elütötte egy autó. Akkor ő az életét vesztette, én pedig csak erre tudtam gondolni. Hirtelen nekem és a családomnak is ez jutott eszébe. Halálfélelmem volt azokban a percekben – mesélte megtörten lapunknak az áldozat.

Elmondása szerint a gázoló kocsi azonnal megállt, és először egy nő érdeklődött az állapotáról, aztán odamentek hozzá többen is segíteni. Több minden kiesett számára, így a színművészre sem emlékszik tisztán. A lábára nem tudott állni, a mentősök kórházba vitték, ahonnan még aznap éjszaka haza is mehetett.

– Agyrázkódást szenvedtem, a fejem még azóta is fáj, de szédülni is gyakran szoktam. Szerencsére törések nélkül megúsztam, de a nyakcsigolyám és a vállam is megsérült. A fejemet a szélvédőbe vágtam, a hátamon és a lábamon is horzsolások vannak. A mentők azt mondták, szerencsés vagyok, mert ebbe az ütközésbe más könnyen belehalhatott vagy lebénulhatott volna – magyarázta Alex, aki a párjával, valamint 3 éves és 8 hónapos gyerekeivel él a településen.

Mint mondja, ha becsukja a szemét, újra át szokta élni a gázolás pillanatát, és ha meglát egy autót vagy egy zebrát, még mindig összerezzen. A biciklije egyébként teljesen tönkrement: a váza elhajlott, a nyereg kiszakadt, de a fék és a kormány is használhatatlan.

Bezerédi Zoltán Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, rendezőFotó: Polyák Attila - Origo

– Sajnos, csak biciklivel tudtam munkába járni, nem volt más lehetőségünk. A sérüléseim miatt legalább három hetet ki kell hagynom, utána viszont nem tudom, hogyan fogom tudni megoldani az utazást. A színművész úr nem keresett meg, még nem érdeklődött az állapotomról sem. Én nem haragszom rá, nem kívánok neki rosszat, de örülnék, ha legalább a biciklimet megtérítené és segítene abban, hogy amíg nem dolgozom, tudjak gondoskodni a családomról – tette hozzá. Bezerédi Zoltán nem kívánt nyilatkozni.

Megindult az eljárás

„A jármű vezetője, amikor a kereszteződéshez ért, az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!" jelzőtábla ellenére, a kijelölt gyalogos- és kerékpáros-átkelőhelyen nem biztosított elhaladási elsőbbséget egy kerékpárosnak, aki az ütközés következtében megsérült" – adta ki a közleményt a balesetről a rendőrség, a szóvivő pedig a lapnak megerősítette, hogy eljárás indult a baleset ügyében.