Saját nemet talált ki magának egy nő

Vágólapra másolva!
Saját nemet talált ki magának egy lány, ez a "juxera" - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Az információt a lány egy Tiktokra feltett videóban osztotta meg. 
Vágólapra másolva!

A felvételen arról beszél, hogy a juxera egy olyan genderidentitás, ami hasonló a lányhoz, de teljesen más síkon mozog, mint a binárisan értelmezett női nem.

- mondja videóján a lány.

A juxera nemet tehát talán legegyszerűbben úgy lehetne definiálni, hogy igazodik a női nemhez. Ezen identitáshoz tartozók korábban nők voltak, de azért változtatták meg a nemiségüket, mert szerintük nem voltak elég nőiesek ahhoz, hogy azok maradjanak. A Genderwiki szerint a juxera egy olyan nem, amely erősen kapcsolódik a nőiességhez, de más, mint a normális női nem, vagyis a juxera egy teljesen elkülönült nemnek tekinthető. A juxerának egyébként már megalkották a férfi megfelelőjét, aminek a neve proxvir lett, illetve egy ehhez hasonló nem bináris identitás is létrejött már, amit maverique-nek lehet nevezni.

A videó megjelenése után egyébként a Twitteren rengeteg hozzászólás érkezett, amelyeknek döntő része nem fogadja el, hogy akárki csak úgy elkezdhet nemeket gyártani. "Ezek az emberek csak trollkodnak, ugye?", tette fel a kérdést az egyik hozzászóló. "Ezentúl én ötszögként fogok tekinteni magamra", írta iróniával egy másik felhasználó.

- jegyezte meg egy másik felhasználó egy másik kommentben.