Magyarország jövőjét illető fontos témákban kérik ki az emberek véleményét a mostani nemzeti konzultációban

nemzeti konzultáció
Vágólapra másolva!
Ismét Magyarország jövőjét illető fontos témákban kérik ki az emberek véleményét a mostani nemzeti konzultációban, és az eredményt a kormány tekintetbe fogja venni a döntések meghozatalakor - nyilatkozta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek.
Vágólapra másolva!

Simicskó István a lap csütörtöki számában megjelent interjúban elmondta:

a nemzeti konzultáció arról szól, hogy fontos kérdésekben az állampolgárok milyen irányt tartanak helyesnek, milyen döntések meghozatalát várják a kormánytól.

Aki kitölti és visszaküldi postai vagy elektronikus úton az íveket, annak a véleménye is tükröződni fog az eredmény feldolgozásakor - tette hozzá.

Forrás: kormany.hu

A politikus kiemelte: nem riogatni akarják az embereket, hanem a nagyon is valószínű biztonságpolitikai kockázatokról, az azok lehetséges következményeire való felkészülés fontosságáról adnak tájékoztatást a konzultáción keresztül.

Fontos, hogy a társadalom értesüljön a Magyarország sorsát hosszútávon meghatározó, adott esetben visszafordíthatatlan változásokkal fenyegető kérdésekről.

Ha visszatekintünk akár csak az elmúlt húsz évre, az egész világot megrengető gazdasági recesszió, migrációs válság és pandémia tört ki rövid idő leforgása alatt, amelyek megmutatták a fejlett államok sérülékenységét is - mutatott rá Simicskó István.

Kitért arra is, hogy a magukat a demokrácia letéteményeseinek beállító, ugyanakkor hatalmi céljaikért saját bevallásuk szerint "az ördöggel is összefogó" ellenzéki politikusok és a sajtószabadságot két álhír leközlése között szokásosan veszélyben érző baloldali média már évek óta harsányan támadja a nemzeti konzultáció intézményét, pedig véleménye szerint

a közvetlen demokrácia egyik eszköze, hogy az ország sorsát érintő legfontosabb kérdésekben maguk az állampolgárok mondhatnak véleményt, amelyet a kormány figyelembe vesz a döntéseknél.