Egy nagy késsel fenyegetőzött és kirabolt egy XII. kerületi dohányboltot egy 57 éves férfi. A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség azt indítványozza, hogy kapjon fegyházbüntetést.

A vádirat szerint január 14-én egy férfi megfigyelt egy XII. kerületi dohányboltot. Még ugyanazon a délutánon visszatért, és egy nagy konyhakéssel belépett az üzletbe.

Miközben a "fegyverét" mutogatta a pénztárosnak, a bevételt követelte.

A nő kitette a pultra a kasszában levő pénzt. Miközben a rabló eltette a pénz nagy részét, még arra is kényszerítette az alkalmazottat, hogy a telefonját is tegye fel a pultra a töltővel együtt.

A nő engedelmeskedett. Ekkor egy másik vásárló lépett az üzletbe, a férfi pedig elmenekült. A telefont és az egyéb tárgyakat nem vitte magával.A BRFK nyomozói azonosították a rablót, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki. A férfi áprilisban feladta magát, letartóztatták. 

A bűncselekményt rögzítették a biztonság kamerák:

A kerületi ügyészség a férfi ellen felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emelt vádat a Budai Központi Kerületi Bíróság előtt. Indítványozták, hogy ítéljék fegyházbüntetésre, és tiltsák el a közügyek gyakorlásától. Ha a férfit bűnösnek találják, akár tíz évre is rács mögé kerülhet.