Hamis bejelentő nehezítette a miskolci mentésirányítók munkáját csütörtökön. Az ismeretlen férfi egy balesethez kért segítséget, a diszpécser pedig két mentőhelikoptert és több esetkocsit küldött a megadott helyszínre, ahol kiderült: nem is történt baleset.

"Tegnap igazán toppon voltak a Miskolci Mentésirányítás bajtársai, pedig nem várt gátlástalansággal is kellett szembesülniük a húzós szolgálat közben" - olvasható az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) pénteki bejegyzésében. Mint írják, reggel egy buszbalesethez több mentőegységet riasztott a mentésvezető, de a nap további része sem volt eseménymentes. Szinte folyamatosan érkeztek a segélykérések, és amikor délután elcsendesülni látszott a mentésirányítás, egy

újabb súlyos autóbalesetet jelentett egy férfi, ahol négy eszméletlen sérült szorul gyors ellátásra.

– A bejelentő készségesen válaszolgatott a mentésirányító kérdéseire, és a betegvizsgálati teendők során is együttműködőnek tűnt, aztán perceken belül megszakította a hívást és elérhetetlenné vált – írják. 

A rutinos mentésirányító két mentőhelikoptert és több esetkocsit is indított, azonban hamar kiderült, hogy baleset a megadott helyszín környékén sem történt! Az egységek ugyan rövid időn belül felszabadulhattak, az ordenáré gesztus fölött mégsem tudtak szemet hunyni a mentők, és minden szükséges lépést megtettek a férfi felelősségre vonása érdekében.