Az Elin Motoren dolgozója volt az a Felvidékről ingázó férfi, aki két napja munkahelyi balesetben halt meg - írja a Bors. Szemtanúk szerint esélye sem volt a túlélésre, mivel a feje szorult be az esztergapadba, de még élt, amikor megérkezett a segítség.

Két nappal ezelőtt munkahelyi balesetben halt meg egy középkorú férfi a fémszerkezeteket gyártó bátonyterenyei üzemben.

"A tragédia a napi második műszakban történt" - mondta az Elin Motoren-üzem ügyvezető igazgatója a Borsnak, majd elárulta, hogy évek óta náluk dolgozott már a felvidéki férfi, akinek meg voltak elégedve a munkájával. Az esetnek szemtanúja is volt.

Sajnos azt kell feltételeznem, hogy a balesetben Laci hibázott. Nálunk komoly munkavédelmi előírások vannak érvényben. Az esztergagépen védőrács is van

- tette hozzá Wolfgang Landler, aki az üzemben volt a tragédia pillanatában, és azonnal odasietett, amikor meghallotta, mi történt. 

Még vizsgálják, hogyan kerülhetett a férfi teste az esztergagépbe. Annyit viszont elárult az igazgató, hogy a fején sérült meg a munkás, mert ez valahogy a gép motorjához került. Még élt, amikor kiszabadították a tűzoltók, de már nem tudták megmenteni az életét. A tragédia után a dolgozókat hazaküldték.