Jakab Péter Gyurcsány Ferenc után a nemzetközi LMBTQ-lobbinak is behódolhat

JAKAB Péter
Budapest, 2021. május 25. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 25-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Volner János korábban belső információkra hivatkozva azt állította, hogy a Jobbik Gyurcsány Ferenc parancsára részt fog venni az idei Pride-on. Mivel közeleg a nagy nap, és a Jakab Péter vezette párt idáig nem tette egyértelművé, hogy képviselteti-e magát az eseményen, ezért az Origo rákérdezett erre a sajtóosztálynál és a pártelnöknél. Cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ, azonban információink szerint a párt egyes politikusai ott lesznek a politikai megmozduláson. Jakab Péter Gyurcsány Ferenc után a nemzetközi LMBTQ-lobbinak is megadhatja magát. 
Vágólapra másolva!

"Gyurcsány Ferenc arra utasította a Jobbikot, hogy vonuljon fel az idei Pride-on, ezzel is hitet téve az LMBTQ tagjai mellett, és ezzel is demonstrálva a Gyurcsány Ferenc által létrehozott baloldali összefogás egységét" - jelentette ki június közepén a párt "háza tájékáról" származó információkra hivatkozva Volner János, korábbi frakcióvezető.

Szavai meghökkentették a nyilvánosságot, hiszen a Jobbik mindezidáig egyszer sem vett részt a rendezvényen, sőt, attól teljes mértékben elzárkózott. Éppen ezért sokan kíváncsian várják, igaza lesz-e a párt egykori második számú politikusának. Ez pillanatokon belül kiderül, hiszen szombaton 14 órakor veszi kezdetét a 26. Budapest Pride Felvonulás.

Mivel a Jobbik és Jakab Péter nem tette egyértelművé, hogy a párt képviselteti-e magát az eseményen, ezért az Origo megkérdezte erről a párt sajtóosztályát és a párt elnökét. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a Jobbik politikusai megjelennek-e a színes tömegben, valamint Jakab Péter tiszteletét teszi-e a rendezvényen.

Cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ sem a pártközponttól, sem a pártelnöktől, ezek szerint a Jobbik továbbra sem veri nagydobra, mi a stratégiája a holnapi napra. Az Origo azonban úgy tudja, hogy a párt kevésbé ismert politikusaival fogja képviseltetni magát a Pride-on. Ebből pedig az következik, hogy

Jakab Péter és az általa vezetett Jobbik be fog hódolni az LMBTQ-lobbinak.

A Jobbik várhatóan ott lesz a Pride-on Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ez a párt múltját nézve több mint meglepő. A Jobbik ugyanis korábban "markánsan" ellenezte a Pride-ot.

Jakab például aberráltaknak nevezte a homoszexuálisokat. "Nyilván a csendőrségről továbbra sem fogunk lemondani. A csendőrségnek nem az lesz a feladata, hogy b*ziparédákat biztosítson. Miskolcról több mint 100 rendőrt küldtek, mert olyan jól állunk, ezeket az aberráltakat kell nekik kísérgetni" - fogalmazott a Jobbik jelenlegi elnöke korábban.

Vona Gábor exelnök még 2017-ben is arról beszélt, hogy ha rajta múlna, betiltaná a Pride-ot. A Jobbik élén Vonát követő Sneider Tamás pedig nem is olyan régen azt vallotta, hogy "a rendezvényen tapasztalható, túlfűtött szexualitásról árulkodó megnyilvánulások nem az utcára valók, a közerkölcs, a jó ízlés és az ifjúság védelme is megköveteli, hogy a nyomozó hatóság munkatársai minden esetben fellépjenek ezek és a keresztényellenes megnyilvánulások ellen."

Jakab behódolt Gyurcsánynak is

A Jobbik vezetője Gyurcsány Ferenc akaratának is alávetette magát. Ahogy több cikkben is beszámoltunk róla, Jakab mindenben engedelmeskedik egykori politikai ellenfelének.

A két politikus közötti alá-fölérendeltségi viszonyát jól mutatta, hogy a Jobbik elnöke nyíltan hízelgett a DK elnökének, amikor egy facebookos hozzászólásban megdicsérte.