Teljes megalázkodás: egy jobbikos politikus Niedermüller Péter mellett vonult a Pride-on

Vágólapra másolva!
Története során talán még sosem alázkodott meg a Jobbik annyira, mint szombaton: a homofób, rasszista párt ugyanis részt vett a nemzetközi LMBTQ-lobbi éves politikai rendezvényén, a Pride-on. Bereczki Miklós, a szervezet soroksári polgármester-jelöltje Niedermüller Péter mellett vonult az eseményen. Jakab Péter bármire képes egy szelet hatalomért, és ennek érdekében maradéktalanul betartja Gyurcsány Ferenc utasítását.
Vágólapra másolva!

Pénteken arról írtunk, hogy a Jobbik jó eséllyel részt vesz a szombati politikai vonuláson. Úgy értesültünk ugyanis, hogy a pártot kevésbé ismert politikusai fogják képviselni az eseményen. Ezt látszott alátámasztani, hogy amikor megkérdeztük erről a pártközpontot és Jakab Péter pártelnököt, egyikük sem cáfolta információnkat.

Így is lett, a Jobbik ott volt a Pride-on, Bereczki Miklósra, a Jobbik soroksári polgármester-jelöltjére hárult a feladat. A baloldali politikus Niedermüller Péterrel, Erzsébetváros DK-s polgármesterével, Soproni Tamással, Terézváros momentumos vezetőjével és Kerpel-Fronius Gábor momentumos főpolgármester-helyettessel egy "Budapest mindenkié" feliratú molinót tartva vonult, ami arra utal, hogy

a Jobbik hivatalosan képviseltette magát a Pride-on.

Bereczki posztjában kiemelte, hogy először jelent meg a felvonuláson, és remekül érezte magát. "Az pedig megtiszteltetés volt, hogy egy nagyon fontos üzenetet tarthattam magam előtt neves politikustársaimmal" - tette hozzá. A jobbikos politikus "külön érdekességnek" és "tanulságnak" nevezte, hogy ez 15 éve még nem történhetett volna meg vele, azonban szembe mert nézni az előítéleteivel és "a betanult reflexeivel".

Ilyen sem volt még: a Jobbik képviseltette magát a Pride-on Forrás: Facebook/Bereczki MIklós

A jobbikos posztja alá záporoztak a felháborodott hangvételű hozzászólások, a legtöbben a Jobbik árulására hívták fel a figyelmet. "Miklós! Micsoda aljas átverése azon becsületes, a hagyományos családokban volt jobbikosoknak (így ebben én is benne vagyok, hiszen az időközi önkormányzati választáson Újpestről mentem segíteni neked) Mindezt azért, hogy hazaáruló új gazdáidnál jobban feküdj, így beelőzted azon jobbikosokat, akik ( még!!) erre azért nem voltak hajlandók! Ezt nem felejtjük! Tiéd a legocsmányabb jobbikos titulus!" - írta egyikük.

Egy volt Jobbik IT-s sem kímélte Bereczkit, és úgy fogalmazott, "Jobbik... Ehhez nem lehet sokat hozzáfűzni. Őszintén szégyellem, hogy valaha is az Ifjúsági Tagozat tagja voltam." Egy hölgynek hatalmas csalódást okozott a jobbikos részvétel, amit sosem fog elfelejteni. De volt olyan is, aki szerint Bereczki ezzel nemcsak pártját, hanem Soroksárt is lejáratta. Többen azt kérdezték a jobbikos politikustól, hogyan tud így tükörbe nézni.

Mint ismert, a Jobbik korábban "markánsan" ellenezte a Pride-ot, és ellenállt az LMBTQ-lobbinak. Sneider Tamás, volt elnök például nem is olyan régen még azt vallotta, hogy "a rendezvényen tapasztalható, túlfűtött szexualitásról árulkodó megnyilvánulások nem az utcára valók."