Hétvégi összesített adatok: 5 millió 596 ezer a beoltottak száma, 161 új fertőzött van

oltás, koronavírus, Pfizer-Biontech
Budapest, 2021. június 15. Oltáshoz készítik elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján június 15-én. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
A hétvégi összesített adatokat közölte a kormányzati tájékoztató portál. A beoltottak száma 5 596 543 fő, közülük 5 374 864 fő már a második oltását is megkapta. 161 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 809 262 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Nem halt meg fertőzött, így a halálos áldozatok száma változatlanul 30 020 fő.
Vágólapra másolva!

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 745 848 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 33 394 főre csökkent. 55 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen. Magyarország a teljes átoltottságot tekintve továbbra is az elsők között van az Európai Unióban, így járványügyi szempontból hazánk az egyik legbiztonságosabb ország. Az új, agresszív delta vírusmutáns azonban több európai országban erősen terjed, ezért kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg.

Forrás: MTI/Mónus Márton

Az Operatív Törzs a megelőzés érdekében Európában elsőként lehetővé teszi a harmadik oltást mindenkinek, augusztus 1-től. Továbbá a még be nem oltott időseket személyesen is fel fogják keresni a háziorvosok, orvostanhallgatók segítségével. Az oltás beadása megtörténhet a háziorvosi rendelőben vagy az idős otthonában is. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.