Egy ajkai pincében élő férfi azért támadt a lakótársaira, mert azok nélküle ittak a közösen vett borból. A támadó baltával ütötte őket.

A 35 éves férfi több éve egy elhanyagolt pincében élt együtt egy 48 éves férfival valamint egy 59 éves nővel. Mindhárman rendszeresen ittak, ami miatt a fiatalabb férfi már korábban is többször megverte a lakótársait.

Tavaly áprilisban a két férfi bort vett Ajkán, amit az idősebb vitt haza. A fiatalabb férfi csak este, részegen ért haza. Akkorra a két lakótársa megitta a bor egy részét. A nő látta, hogy a férfi egyre ingerültebb emiatt, ezért felszaladt az emeletre. A támadó azonban utána ment, kirángatta a szobájából és levonszolta a lépcsőn, majd bevitte abba a pincerészbe, ahol a másik férfi volt. Az ingerült támadó ekkor felkapott a földről egy baltát, és az élével csapott le a férfi fejéra, aki próbált védekezni. A veréstől a férfi elesett, a támadó pedig többször megrúgta, mire elájult.

Ezek után a nő felé fordult a támadó, őt is többször próbálta a balta élével megütni, de ki tudta védeni.

Végül őt kilökte az épület elé, ahol az elesett nőt többször megrúgta és megtaposta. A támadó később visszament a házba, ahol tovább verte a lakótársát, majd őt is kihúzta a pince elé, ahol még megrugdosta.

Végül a szomszéd hívta ki a rendőröket, miután hallotta a kiabálást. A rendőrök a helyszínen elfogták a támadót. A megvert lakótársaknak életveszélyes sérüléseik lettek.

Az ügyészség különös kegyetlenséggel, több ember ellen elkövetett emberölés miatt emelt vádat a 35 éves férfi ellen, azt javasolják, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre.