Egyre többen lázadnak fel a gyerekeket érintő nemátalakító műtétek miatt Svédországban

Pride-felvonulás Budapesten, Pride, Budapest, Budapest Pride 2021, LMBTQ, LMBT, LGBT, 2021.07.24.
Vágólapra másolva!
Egyre inkább nő az ellenállás Svédországban a kiskorúaknál engedélyezett nemátalakító műtétek miatt. Az elmúlt években rekordmértékben megnőtt az ilyen beavatkozások száma – számol be róla a Híradó.hu.
Vágólapra másolva!

A portálon a Mandiner cikkére hivatkozva azt írják, hogy az átalakításokra lehetőséget nyújtó rendelkezéseket az LMBTQ-lobbi nyomására fogadta el a svéd parlament.

Több fiatal szerint az LMBTQ-lobbi és svéd orvosok egy csoportja lényegében tengerimalac módjára kísérletezett velük.

Svédországban két éve dagadt országos méretűvé az a botrány, melyben az LMBTQ-lobbi hatására tíz év alatt 1500 százalékkal nőtt a nemi diszfóriás, vagyis a saját nemi identitásukkal elégedetlen, ezért depressziós emberek száma. A Mandiner online portál szemléje szerint ez főleg a fiatal svéd lányokat érinti.

A lányokat az esetek többségében nem pszichológiai kezelésekkel próbálták gyógyítani, hanem lényegében mindenkinek nemátalakító műtétet javasoltak a szakemberek.

Tíz év távlatában azonban több nemi átalakításon átesett fiatal – immár felnőttként – azt mondja, hogy az LMBTQ-lobbi és svéd orvosok egy csoportja lényegében tengerimalac módjára kísérletezett velük. Egy helyi lap arra hívta fel a svéd közvélemény figyelmét, hogy a gyermekek hormonkezelése és műtéte egy „nagy kísérlet", amely jó eséllyel az ország egyik legsúlyosabb orvosi botrányába torkollhat. Ezt erősíti egy nemrég bemutatott svéd dokumentumfilm is, amelyben egy Sametti nevű, férfinek született, de ma már magát nőnek valló ember arról beszélt, hogy már megbánta, hogy visszafordíthatatlan nemváltoztató kezelésnek vetette magát alá. Egy Jennifer nevű 32 éves transznő esete is napvilágra került, aki a műtétje után négy évvel felakasztotta magát.

A kisgyermekek állnak az LMBTQ-propaganda középpontjában (a fotó a szombati, budapesti Pride-on készült) Forrás: Origo

Többen a stockholmi Karolinska Egyetem Kórházát kezdték ezután támadni, hiszen időközben az is kiderült, hogy kettős masztektómiát, vagyis a nemi szervek eltávolítását hajtották végre több 14 évesnél fiatalabb gyermeken. A cikkben arról írnak:

Az ügy legutóbbi fejleménye, hogy egy korábban a nemi átalakítást népszerűsítő transznő bocsánatot kért. Azt mondta: ha ma kellene döntenie, akkor valószínűleg nem végeztetne el magán ilyen korrekciós műtétet.