Hamis euróval üzletelt két budapesti férfi

Vágólapra másolva!
Két budapesti férfi úgy vert át embereket, hogy hamis eurót adott forintért cserébe. A hamis pénzt mindig számzáras táskában adták oda az ügyfélnek, amihez később többször is rossz kódot adtak meg, hogy később bukjanak le.
Vágólapra másolva!

A 37 éves férfi és az 53 éves társa többek között szőnyegek kereskedelmével foglalkozott. Már ezt is álnéven csinálták, a fiatalabb férfi töröknek adta ki magát. 2020 tavaszán és nyarán a fiatalabb férfi, a társa tudtával Somogy és Zala megyében, valamint a fővárosban megkereste több korábbi ügyfelét és azt hazudta nekik, hogy

Törökországból, nem hivatalos forrású eurót szereztek, amit az árfolyamnál kedvezőbben forintra váltanának. Ehhez a fiatalabb férfi 200 millió forintnak megfelelő hamis eurót szerzett be, amit a szükséges eszközökkel, telefonnal és SIM-kártyával együtt odaadott a társának.

Forrás: Police.hu

Volt olyan korábbi ügyfél, aki 39 millió forintot váltott be, amiért egy számzáras táskában kapott eurót. Az idősebb férfi megmutatta a táskában a pénzt, majd beállította a számzárat.

Később telefonon többször is rossz kombinációt adott meg az ügyfélnek, hogy később bukjanak le.

Egy másik ügyféltől 3 milliót kért kölcsön a 37 éves férfi, amiért cserébe 20 millió forintnyi hamis eurót adott zálogba. Később a társával együtt elérhetetlenné váltak.

Harmadik esetben valódi eurót váltottak, de amikor az ügyfél mégsem akart több pénz beváltani, visszavették az eurót, de a forintot nem adták neki vissza.

A rendőrök tavaly július 23-án fogták el a két férfit. Az ügyészség pénzhamisítás és csalás miatt emelt vádat a két férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje őket börtönbüntetésre.