Egy német kiadó magyar gyermekeknek szóló LMBTQ-propagandát tett elérhetővé online

Vágólapra másolva!
A hamburgi székhelyű Migo kiadó, a közelmúltban elfogadott magyar gyermekvédelmi törvényre reagálva lefordította és ingyenesen elérhetővé tette online egy kiskorúaknak szóló LMBTQ-propagandakönyvük néhány fejezetét. A kiadvány szerint az ember a nemét maga választhatja.
Vágólapra másolva!

Nyílt provokáció

Thilo Schmid, a kiadói csoport ügyvezető igazgatója nyíltan vállalja, hogy a közelmúltban elfogadott pedofilellenes, gyermekvédelmi törvénycsomagra kívánt reagálni a lépésével, írja a Vasárnap.hu a német Die Welt cikkére hivatkozva.

Forrás: vasarnap.hu

A fejezeteket átlapozva láthatjuk, hogy

az kifejezetten a 18 alatti tinédzserekhez szól, alapos részletességgel és „kiskorúakat segítő egyszerűséggel" bemutatva az LMBTQ-jelenséget.

A szerzőpáros – Linda Becker és Julian Wenzel – propagandaszövege a leszbikus, meleg, biszexuális, transzszexuális, interszexuális és queer kifejezések mélyreható magyarázatával kezdődik.

Az írók a mozgalom kialakulásával és céljaival folytatják, majd elidőznek a biológiai és a társadalmi nem (gender) különbségénél, s végül rátérnek a gyermekek „jogaira".

Forrás: vasarnap.hu

Sajnálatot kelt

A könnyen értelmezhető megfogalmazások több helyen sajnálatot szeretnének kelteni az olvasóban, érzékeltetve a bemutatott kisebbség ellehetetlenített helyzetét. Az LMBTIQ*-embereknek „van egy közös vágyuk: ahelyett, hogy kiközösítenék vagy kinevetnék őket, szeretnének önmaguk lenni, anélkül, hogy mások viccesnek találnák őket, vagy hogy igazolniuk kellene magukat."

Forrás: vasarnap.hu

Elbizonytalanítás a nemváltás előkészítése érdekében

Az olvasmány egyértelműen

arra törekszik, hogy meggyőzze és befolyásolja az identitásukban még bizonytalan tinédzsereket.

Azt is állítják, hogy az ember a nemét maga választhatja, "kitörhet a biológia által ránk kényszerített korlátok közül".

Erre utal egy elképzelt dialógus is a bába és az újszülött között: „Gratulálunk! Ez egy lány!" kiált fel a gyermeket világra segítő bába, mire a baba, kezében egy zászlóval tiltakozik, hogy „Ez nem mindig egyértelmű!".

Forrás: vasarnap.hu

A történteket a Vasárnap.hu a következőképpen értékeli: „Köszönjük szépen a figyelmességet, de a Magyarországon élő, jóérzésű emberek nem kérnek az ilyesféle érzékenyítő irodalomból. Nálunk a szexualitásról az anyukák és az apukák mesélnek a gyerekeknek. Akkor és úgy, ahogy szeretnének!"