Többnapos forróság kezdődik

Hőség Nagy-Britanniában – az első hőségriasztás Nagy-Britanniában
A swimmer prepares to dive into the water at the men's bathing pond in Hampstead Heath in London on July 21, 2021 as temperatures remain high across the country. (Photo by Justin TALLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése:
Vágólapra másolva!

Hétfő
A hajnali zivatarok reggelre északkelet felé vonulnak, majd sok napsütésre számíthatunk. Késő estétől az északnyugati tájakra újra besodródhat egy-egy zivatar, zápor. A délnyugati szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Országos hőség lesz 31-37 fokos hőmérséklettel.

Kedd
Délnyugat felől fátyol- és gomolyfelhők érkeznek, de csak elvétve alakul ki zápor, zivatar; marad a többórás napsütés, és az igazi nyári idő. 34-35°C körüli értékeket mérhetünk.

Szerda
A sok napsütés mellett délután északnyugaton magasra törnek a gomolyok, és itt zivatar is kitörhet. Az északnyugati szél átmenetileg megerősödik. 35 és 39 fok közötti forróság várható.

Csütörtök
Túlnyomóan napos, igazi strandidőre számíthatunk. A szél gyenge marad. A hőmérséklet csúcsértéke 32 és 37 fok között változik.

Péntek
Délelőtt marad a ragyogó napsütés, délután azonban erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és egyre többfelé fordul elő zápor, zivatar. Megélénkül az északias légmozgás. Marad a rekkenő hőség 32-39 fokos maximumokkal.