Négy rab a börtönben három éve elhatározta, hogy szerencsejátékokra történő fogadással szereznek pénzt. A csalássorozatba a szabadlábon lévő élettársaikat is bevonták. A nők voltak azok, akik az áldozatok számát a telefonkönyvekből kikeresték. A pénzből aztán fogadásokat kötöttek, és csak kevésen múlt, hogy hozzájussanak 10 millió forinthoz.

A telefonokat a nők csempészték be, amikor börtönlátogatásra érkeztek. A rabok ezekről hívták az áldozataikat. Közben az egyik nő regisztráltatta magát és bankszámláját egy szerencsejátékot lebonyolító cég honlapján.

A börtönben ülő férfiak ezek után a nők által korábban kigyűjtött listából szereplő embereket kezdték hívni. A hívások során magukat telefontársaságok, illetve pénzintézetek alkalmazottjának adták ki.

Azt állították, hogy nyereményjátékon nyertek, illetve bankkártyájukkal visszaéléseket követtek el. Ezek után

az áldozataikat rávették arra, hogy bankautomatákhoz menjenek, aztán rávették őket arra is, hogy telefonegyenlegüket feltöltsék.

Nyolc embert csaptak be, volt, akit 55.000-tal, de akadt olyan is, akit 190.000 forinttal.

A csalás útján feltöltött kártyákkal mobil szerencsejátékon vettek részt, mellyel több, mint 10 millió Ft-ot nyertek, azonban ennek az összegnek a jelentős részét a szerencsejátékot szervező cég nem fizette ki.

A rabok, fejenként, akár három évet is kaphatnak.