Több mint 7,1 millió Pfizer-vakcina érkezett eddig Magyarországra

Koronavírus, COVID, Covid–19, vírus, járvány, oltás, vakcina, védőoltás, 2021.06.05. Nagykálló, Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adag, második oltás,
Nagykálló, 2021. június 5. Egy nőt beoltani készülnek a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Sántha Kálmán Szakkórházában kialakított oltóponton Nagykállóban 2021. június 5-én. MTI/Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Eddig 32 alkalommal érkezett hazánkba az oltóanyagból, ezen a héten keddig ismét több mint 260 ezer adagot szállítottak a Pfizer-BioNTech-vakcinából.
Vágólapra másolva!

A Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. közölte, a jelenlegi előrejelzések szerint 2021 végéig több mint 2,5 milliárd adag vakcinát gyárt és szállít világszerte. A Magyarországra érkezett szállítmány mennyisége meghaladta a 7,1 milliót.

Már több mint 7,1 millió Pfizer-vakcina érkezett Magyarországra Forrás: MTI/Balázs Attila

A Pfizer már fél éve juttatja el heti rendszerességgel a koronavírus-járvány elleni védekezést támogató vakcináját a magyarországi oltópontokra.

Az első negyedévben több mint 1,5 millió adag vakcinát,

a másodikban pedig, jelentősen megnövelve a dózisok számát, több mint 4,5 millió adag oltóanyagot szállított a társaság - olvasható a közleményben.