Egy romhányi testvérpár rendszeresen szidta és fenyegette abban az iskolában a tanárokat, ahova az unokaöccsük járt. A tanárokon kívül a gyermekvédelmi szolgálat munkatársát is megfenyegették.

A 29 éves romhányi nő és a 32 éves testvére tavaly februárban az iskola udvarán tartott napközis foglalkozás közben, a gyerekek előtt kezdte el kiabálva szidni a tanárt. A hangoskodásra az igazgató és a helyettese is az udvarra sietett, a testvérpár őket is szidta és megfenyegette. A foglalkozást a tanár nem tudta befejezni a körülmények miatt, a gyerekeket bekísérte az épületbe.

A nők unokaöccse is az iskolába járt, akinek osztályfőnöke 2020 szeptemberében azzal hívta fel a kisfiú anyját, hogy menjen be a gyerekért, mert rosszul viselkedik. A fiúért nem az anya, hanem 32 éves nagynénje ment, aki szidni kezdte az osztályfőnököt, kétségbe vonta a szakmai hozzáértését majd megfenyegette. Ebben az esetben is az igazgató és a helyette sietett a tanár segítségére, a nő pedig őket is sértegette és fenyegette. A viselkedése miatt nem lehetett elkezdeni a tanórát.

Januárban a fiú nagymamáját hívták be a tanárok fogadóórára. Azonban a 29 éves nő is elment, aki mindenki előtt elmondta sérelmeit. Később berontott a testvére is, aki ismét kiabálva kezdte szidni a tanárokat. Ezek után már életveszélyes fenyegetések is elhangzottak, amik miatt nem lehetett megtartani a fogadóórát.

A két nő unokaöccsével kapcsolatban a gyermekjóléti szolgálat is eljárást indított. A 32 éves nő ezt úgy akarta megakadályozni, hogy felhívta a családsegítőt és megfenyegette, hogy "kitapossa a belét", majd nyilvánvalóvá tette, hogy tudja, hol él a családsegítő és hova jár a gyereke iskolába.

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a testvérpár ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje őket börtönbüntetésre, valamint a korábban kiszabott felfüggesztett büntetésüket is hajtsa végre.