Este, a sötétben támadt rá egy 24 éves férfi egy 42 éves nőre. A földre teperte, és kirabolta. Többek között a telefonját is ellopta, és azt egy ismerősének adta el, aki azonban azzal rögtön a rendőrségre ment, így a támadót gyorsan elfogták.

A 42 éves nő márciusban, este, munkából tartott hazafelé Kompolton, amikor az utcán leszólította őt egy 24 éves férfi, azzal az ürüggyel, hogy cigarettát kér tőle.

Az asszony mondta neki, hogy nincs cigarettája, és hátat fordított neki, és tovább indult. A férfi csak erre várt, a karjával átkulcsolta a nő nyakát, lerántotta a földre, rátérdelt, és azzal fenyegette meg, hogy ha nem adja át minden pénzét, akkor meg fogja ölni.

Amikor nem kapott pénzt, letépte a nő két vállára akasztott hátizsákját.

A támadás alatt a nő próbált védekezni, a földön fekve elővett a kabátja zsebéből egyzseblámpával egybeépített gázsprayt, de szorult helyzetében nem a szórófejet nyomta meg, hanem az égőt kapcsolta fel.
A férfi végül elfutott a táskával, amiben pénz, telefon, és iratok is voltak.

A telefont egy ismerősének adta el, aki azonban azt csak azért vette meg, hogy azonnal értesítse a rendőröket, akik a férfit el is fogták.

Ha a rabló mindent beismer, négy év börtönre ítélhetik.