Egy 45 éves férfi az eddig ismeretlen társa megbízására nyitott egy bankszámlát. Később az ismeretlen csaló az interneten eladott egy traktort egy őstermelőnek, aki a pénzt átutalta a bankszámlára, de a traktort nem kapta meg. A férfi ezek után bement a bankba és felvette a pénzt, amiből jutalékot kapott a tárástól.

A férfi 2019 tavaszán, az ismeretlen társa hatására bankszámlát nyitott, hogy a társának arra utalják a kicsalt pénzt, ő pedig leplezve maradjon. Két héttel később a társ álnéven regisztrált egy hirdetési oldalra, ahol 2.500.000 forintért hirdetett eladásra egy traktort, aminek a szállítását is vállalta. A hirdetéshez egy olyan traktor képét csatolta, amit a gazdája egyáltalán nem akart eladni, nem is tudott a hirdetésről.

A hirdetésre jelentkezett egy őstermelő, akinek azt ígérte a csaló, hogy ha még aznap elutalja neki a pénzt, akkor leszállítja neki a traktort. A vevő el is küldte a pénzt a megadott bankszámlára. Ezek után a csaló törölte a hirdetést és elérhetetlenné vált.

A csaló ezek után szólt a férfinak, hogy a bankszámlára pénz fog érkezni. A férfi azonnal bement a bankba és levette a pénzt. A körülmények alapján a férfi nagyon jól tudta, hogy a pénz bűncselekményből származik. A számlanyitásért, valamint a pénz továbbításáért a megbízó felé 600 ezer forintot kapott.

A férfit az ügyészség pénzmosással vádolta. Az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság 2 év börtönbüntetésre ítélte.

A férfi és a védője fellebbezett a döntés ellen, az ügyészség elfogadta azt. Másodfokon a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség azt javasolja, hogy másodfokon a Debreceni Ítélőtábla hagyja helyben az első fokú döntést.