Traktor eladással csaptak be egy őstermelőt

Vágólapra másolva!
Egy 45 éves férfi az eddig ismeretlen társa megbízására nyitott egy bankszámlát. Később az ismeretlen csaló az interneten eladott egy traktort egy őstermelőnek, aki a pénzt átutalta a bankszámlára, de a traktort nem kapta meg. A férfi ezek után bement a bankba és felvette a pénzt, amiből jutalékot kapott a tárástól.
Vágólapra másolva!

A férfi 2019 tavaszán, az ismeretlen társa hatására bankszámlát nyitott, hogy a társának arra utalják a kicsalt pénzt, ő pedig leplezve maradjon.

Két héttel később a társ álnéven regisztrált egy hirdetési oldalra, ahol 2.500.000 forintért hirdetett eladásra egy traktort, aminek a szállítását is vállalta.

A hirdetéshez egy olyan traktor képét csatolta, amit a gazdája egyáltalán nem akart eladni, nem is tudott a hirdetésről.

A hirdetésre jelentkezett egy őstermelő, akinek azt ígérte a csaló, hogy ha még aznap elutalja neki a pénzt, akkor leszállítja neki a traktort. A vevő el is küldte a pénzt a megadott bankszámlára.

Ezek után a csaló törölte a hirdetést és elérhetetlenné vált.

A csaló ezek után szólt a férfinak, hogy a bankszámlára pénz fog érkezni. A férfi azonnal bement a bankba és levette a pénzt. A körülmények alapján a férfi nagyon jól tudta, hogy a pénz bűncselekményből származik.

A számlanyitásért, valamint a pénz továbbításáért a megbízó felé 600 ezer forintot kapott.

A férfit az ügyészség pénzmosással vádolta. Az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság 2 év börtönbüntetésre ítélte.

A férfi és a védője fellebbezett a döntés ellen, az ügyészség elfogadta azt. Másodfokon a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség azt javasolja, hogy másodfokon a Debreceni Ítélőtábla hagyja helyben az első fokú döntést.