Egy II. világháborús, 500 kilós légibombát találtak a XIII. kerületben, ami miatt július 29-én le fogják zárni a Reitter Ferenc utca fél kilométeres környékét.

Az 500 kilós légibombát egy építkezésen találták meg a XIII. kerületi Reitter Ferenc utca 144 szám alatt.

Forrás: a tűzszerészet Facebook oldala

A bombának éles az orrgyújtószerkezete, ezért a helyszínen fogják hatástalanítani – írják a tűzszerészek a közösségi oldalukon.

A hatástalanítás július 29-én fog megtörténni, ezért a rendőrség 7 órától kiüríti Angyalföldön a Béke utca, Tahi utca, Tatai utca és a Kámfor utca által határolt területet.

Forrás: Police.hu

A tűzszerészi munka előre láthatóan 13 óráig fog tartani. A lezárások alatt a forgalmirend is változni fog - írja a Police.hu

Frissítés: 

A XIII. kerületi önkormányzat a Facebook-oldalán közzétette a lezárások idején befogadóhelyként működő intézmények listáját. Ezek: az Ady Endre Gimnázium (Röppentyű utca 62.), a Németh László Gimnázium (Nővér utca 15-17.), a Tomori Tagiskola (Tomori utca 2.), a Gyermek téri Idősek Klubja (Gyermek tér), valamint a Zsinór utcai Idősek Klubja (Zsinór utca 14.) - írja az MTI. 

A MÁV az MTI megkeresésére azt közölte, a korlátozások a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a vasúti forgalmat nem érintik.

A BKK azonban a honlapján azt írta: a hatósági zárás miatt a 14-es villamos egy szakaszon nem fog járni. A 20E, a 30-as, a 230-as, a 30A, valamint a 105-ös és a 178-as autóbusz pedig terelve közlekedik. A forgalmi változások a tervek szerint csütörtök délelőtt 9 órától várhatóan 11 óráig tartanak majd.