Továbbra is börtönben marad az a férfi, aki az első fokú ítélet szerint két embert, egy anyát és a lányát gyilkolt meg 17 éve. Kegyetlen brutalitással végzett velük. A nem jogerős ítélet szerint legkorábban 30 év múlva szabadulhat feltételesen. A gyilkos, és az ügyvédje is fellebbeztek azért, hogy mentsék fel a férfit, vagy kapjon enyhébb ítéletet, illetve, hogy a jogerős ítéletig ne kelljen letartóztatásban maradnia.

Az ítélet szerint a férfi 2004-ben Makón, egy idős ember házának kertjében, egy melléképületben elrejtőzött, aztán az oda érkező nőt egy vascsővel brutálisan összeverte. Az idős, védekezés képtelen asszony az ütésektől a földre zuhant. Nem sokkal később az asszony lánya is megérkezett, a férfi azonnal őt is megtámadta, és egy késsel nyakon szúrta, majd egy vascsővel többször fejen ütötte.A végén a már magatehetetlen két nő nyakát elvágta.

A gyilkost a bíróság nem jogerősen életfogytiglanra ítélte azzal, hogy legkorábban 30 év múlva szabadulhat feltételesen. Emellett fenntartotta a letartóztatását.
Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség súlyosítás, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből történő kizárás, a férfi és védője felmentés illetve enyhítés miatt fellebbezett.

Azt is kérték, hogy a bíróság döntésével ellentétben a férfinak ne kelljen börtönben maradnia a jogerős ítéletig. Erről a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla fog dönteni, egyelőre azonban nem engedték szabadon.