A miskolci nőnek nem volt bevétele, ezért a közösségi oldalakon hirdetett eladásra telefonokat és játékkonzolokat, amik valójában nem voltak a tulajdonában. 29 embertől közel félmillió forintot szerzett meg.

A nőnek 2018 szeptembere és 2019 márciusa között nem volt legális bevétele, ezért telefonokat és játékkonzolokat kezdett el hirdetni közösségi oldalakon. A vevőknek azt ígérte, hogy az eszközöket a fizetés után elküldi nekik. A vevők 9 és 27 ezer forint közötti összegeket utaltak el a nőnek, aki ezt készpénzben felvette.

A kifizetett eszközöket azonban nem tudta, és nem is akarta elküldeni, mivel nem voltak a tulajdonában. Az egyetlen célja az volt, hogy pénzt szerezzen.

29 embertől csalt ki pénzt, összesen 492.800 forintot. Ebből hat vevő kára megtérült, mert a nő fia visszautalta nekik a pénzt.

Az ügyészség csalás miatt emelt vádat a nő ellen, amiért a bíróság jogerősen 1 év 10 hónap, végrehajtásban 3 év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte – írja a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.