5 611 260 fő a beoltottak száma, 65 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon

Békéscsaba, 2021. július 6. Farkas-Csamangó Ágnes orvos az oltásról tájékoztat egy nőt, mielőtt beoltják a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával, középen Fekete Beáta asszisztens a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. július 6-án. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
65 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon az elmúlt egy napban, újabb halálos áldozata nem volt a járványnak. A beoltottak száma meghaladta az 5,6 milliót.
Vágólapra másolva!

A beoltottak száma 5 611 260 fő, közülük 5 418 198 fő már a második oltását is megkapta - írja a Koronavírus.gov.hu. A hivatalos kormányzati tájékoztató oldal szerint 65 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 809 427 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb halálos áldozat, így

az áldozatok száma változatlanul 30 025 fő.

A beoltottak száma 5 611 260 fő, közülük 5 418 198 fő már a második oltását is megkapta Forrás: MTI////Rosta Tibor

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 747 512 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 31 890 főre csökkent. 79 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.

Augusztus 1-től lesz elérhető a harmadik oltás

A közleményben emlékeztetnek, hogy

Magyarország a teljes átoltottságot tekintve továbbra is az elsők között van az Európai Unióban,

így járványügyi szempontból hazánk az egyik legbiztonságosabb ország.

– A delta vírusmutáns azonban több európai országban erősen terjed, ezért kérjük, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon – írják.

A csütörtöki közleményben hangsúlyozták, hogy az Operatív Törzs Európában elsőként teszi lehetővé a harmadik oltást mindenkinek, augusztus 1-től. A harmadik oltás az új, agresszív vírusmutánsok megjelenése miatt indokolt, az erről szóló eljárásrendet az egészségügyi szakmai szervezetek dolgozták ki.

A szakmai ajánlás elsősorban az időseknek, krónikus betegségben szenvedőknek, legyengült immunrendszerű betegeknek ajánlja a harmadik oltás felvételét. Továbbá az átoltottság növelése érdekében a még be nem oltott időseket, személyesen is fel fogják keresni a háziorvosok, orvostanhallgatók segítségével. Az oltás beadása megtörténhet a háziorvosi rendelőben vagy az idős otthonában is.