Autizmussal és spektrumzavarral élő gyerekeket és fiatal felnőtteket támogathatnak a csütörtökön kezdődött Paloznaki Jazzpiknik résztvevői az Együtt az Autistákért Alapítvány kezdeményezésére. A program neve AUTTALENT 2021- Együtt a tehetségekért!

Mint minden évben, a Paloznaki Jazzpiknik most is segíti bevétele egy részével a rászorulókat, idén az Együtt az Autistákért Alapítvány munkáját támogatják.
Szijjártó-Nagy Szilvia, az alapítvány elnöke ezzel kapcsolatban a közmédiának nyilatkozva csütörtökön arról beszélt, hogy a jazzpiknik látogatói egy kék szívvel fotózhatják le magukat és ha ezt a képet az #együttazautistákért vagy #kékszív hashtaggel feltöltik közösségi oldalukra, akkor a Mol és a fesztivál szervezői képenként ezer forinttal támogatják az alapítvány munkáját.Az autizmus olyan társadalmi probléma Magyarországon, amely nagyon sok családot érint, mégsem beszélnek róla - tette hozzá Szijjártó-Nagy Szilvia, majd az azzal kapcsolatos edukáció fontosságát is hangsúlyozta. Mint elmondta, alapítványuk három éve van jelen a fesztiválokon, eddigi tapasztalataikat pedig nagyon pozitívként értékelte. 

Mint minden évben, a Paloznaki Jazzpiknik most is segíti bevétele egy részével a rászorulókat.Forrás: Paloznaki Jazzpiknik/Facebook

Közölte: szervezetük 6 és 30 éves kor között várja azokat az autizmussal és spektrumzavarral élő gyermekeket, fiatalokat és fiatal felnőtteket, akik valamilyen területen - például a zene, a tánc, vagy a tudomány - kimagasló teljesítményt nyújtanak.

Autizmussal élőket támogathatnak a Paloznaki Jazzpiknik résztvevői.Forrás: Paloznaki Jazzpiknik

Szijjártó-Nagy Szilvia kiemelte: őket szeretnék segíteni egyfelől céljaik elérésében, másrészről anyagilag is.
Valde Orsolya, a Jazzpiknik alapítója, a fesztivál igazgatója arról beszélt, hogy a szombatig tartó esemény csütörtöki kezdőnapján fellép Mario Biondi, a Gipsy Kings, pénteken az Együtt az Autistákért Alapítványt is segítő Rúzsa Magdi, valamint a Deladap is színpadra áll. Szombaton mások mellett a német De Phazz koncertjét hallgathatják meg a résztvevők.