Autizmussal élőket támogathatnak a Paloznaki Jazzpiknik résztvevői

Paloznaki Jazzpiknik
Vágólapra másolva!
Autizmussal és spektrumzavarral élő gyerekeket és fiatal felnőtteket támogathatnak a csütörtökön kezdődött Paloznaki Jazzpiknik résztvevői az Együtt az Autistákért Alapítvány kezdeményezésére. A program neve AUTTALENT 2021- Együtt a tehetségekért!
Vágólapra másolva!

Mint minden évben, a Paloznaki Jazzpiknik most is segíti bevétele egy részével a rászorulókat, idén az Együtt az Autistákért Alapítvány munkáját támogatják.

Szijjártó-Nagy Szilvia, az alapítvány elnöke ezzel kapcsolatban a közmédiának nyilatkozva csütörtökön arról beszélt, hogy a jazzpiknik látogatói egy kék szívvel fotózhatják le magukat és ha ezt a képet az #együttazautistákért vagy #kékszív hashtaggel feltöltik közösségi oldalukra, akkor a Mol és a fesztivál szervezői képenként ezer forinttal támogatják az alapítvány munkáját.

Az autizmus olyan társadalmi probléma Magyarországon, amely nagyon sok családot érint, mégsem beszélnek róla - tette hozzá Szijjártó-Nagy Szilvia, majd az azzal kapcsolatos edukáció fontosságát is hangsúlyozta. Mint elmondta, alapítványuk három éve van jelen a fesztiválokon, eddigi tapasztalataikat pedig nagyon pozitívként értékelte.

Mint minden évben, a Paloznaki Jazzpiknik most is segíti bevétele egy részével a rászorulókat. Forrás: Paloznaki Jazzpiknik/Facebook

Közölte: szervezetük 6 és 30 éves kor között várja azokat az autizmussal és spektrumzavarral élő gyermekeket, fiatalokat és fiatal felnőtteket, akik valamilyen területen - például a zene, a tánc, vagy a tudomány - kimagasló teljesítményt nyújtanak.

Autizmussal élőket támogathatnak a Paloznaki Jazzpiknik résztvevői. Forrás: Paloznaki Jazzpiknik

Szijjártó-Nagy Szilvia kiemelte: őket szeretnék segíteni egyfelől céljaik elérésében, másrészről anyagilag is.

Valde Orsolya, a Jazzpiknik alapítója, a fesztivál igazgatója arról beszélt, hogy a szombatig tartó esemény csütörtöki kezdőnapján fellép Mario Biondi, a Gipsy Kings, pénteken az Együtt az Autistákért Alapítványt is segítő Rúzsa Magdi, valamint a Deladap is színpadra áll.

Szombaton mások mellett a német De Phazz koncertjét hallgathatják meg a résztvevők.