Egy Szegeden élő, izraeli-amerikai kettős állampolgárságú férfi marihuánás cigit szívott, majd az utcán rátámadt egy nőre és a vele lévő gyerekekre. A nőnél lévő süteményeket a csomagolással együtt megette.

Az egyetemi hallgató férfi tavaly július 21-én, késő délután az egyik szegedi kereszteződésben angolul ordibált, amikor a nő két kiskorú gyerekkel elsétált mellette. A férfi rátámadt a nőre, elkapta és megragadta az egyik karját.

Ezt látva a gyerekek elszaladtak, a férfi pedig a nőt elengedve utánuk futott. A gyerekeknek sikerült elmenekülniük, mire a férfi angolul kiabálva ismét a nőre támadt, a karját rángatta. A támadás közben a férfi kikapta a nő kezéből a süteményeket, és azokat a csomagolással együtt a szájába tömte, nagyrészüket meg is ette. Emiatt azonban öklendezni kezdett és lefeküdt a földre. A nő ezt kihasználva elfutott és hívta a rendőrséget.

A támadó még megpróbált a nő után futni, de egy közelben élő férfinak sikerült lefognia. Az összefüggéstelenül, angolul kiabáló támadót a férfi megpróbálta lefogni a rendőrök kiérkezéséig, de rá is rátámadt. Erre a férfi egy önvédelmi fogással a földre vitte, és így már le tudta fogni.

A támadó elfogása után az orvosi vizsgálat megállapította, hogy nem sokkal korábban kannabisz tartalmú kábítószert fogyasztott, a lakásán pedig házilag sodort cigi csikkeket találtak.

Az ügyészség garázdasággal és kábítószer birtoklással vádolja a férfit