Halálos balesetet okozott egy férfi Szarvasnál - lenyúlt a gyerek telefonjáért, ez okozta a tragédiát

Vágólapra másolva!
Egy férfi együtt autózott az élettársával és annak 10 éves fiával. Egyik felnőtt sem volt bekötve, a fiú pedig akkor kötötte ki az övét, amikor a telefonja leesett a padlóra. A kocsit vezető férfi is hátrahajolt, hogy felvegye a telefont, akkor letért az útról és nekiment egy fának. A balesetben a kisfiú olyan súlyosan megsérült, hogy később a kórházban meghalt.
Vágólapra másolva!

A férfi tavaly december 21-én, az esti órákban hajtott a kocsijával a 4401. számú úton, az M44. számú autóút felől Szarvas felé 83 km/h sebességgel. Mellette ült az élettársa, jobb hátul pedig annak 10 éves fia. Sem a férfi, sem a nő nem kapcsolta be a biztonsági övét. A fiú be volt kötve, de a baleset előtt kicsatolta az övet, hogy a padlóra leesett telefonját felvegye.

Ezzel egy időben, a kocsit vezető férfi is a hátsó ülés felé fordult, hogy a telefont keresse. Emiatt nem az utat figyelte, és az egyik kanyarban letért az útról és nekiment egy fának.

Forrás: Police.hu

A balesetben a 10 éves kisfiú olyan súlyosan megsérült, hogy január 30-án a kórházban meghalt.

A férfinak és a nőnek 8 napon belül gyógyuló sérüléseik lettek. Ha a fiúnak be lett volna kapcsolva a biztonsági öve, akkor valószínűleg túlélte volna a balesetet.

Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a férfi a 47 éves, büntetett előéletű férfit. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett fogházbüntetésre, valamint határozott időre tiltsa el a vezetéstől – írja a Békés Megyei Főügyészség.