Kanapéhuszárok és baloldali propagandisták gyalázzák napok óta Hosszú Katinkát

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, Hosszú Katinka, úszás, 200 méter vegyes döntő, 2021.07.28.
Hungary's Katinka Hosszu reacts after competing in the final of the women's 200m individual medley swimming event during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Tokyo Aquatics Centre in Tokyo on July 28, 2021. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Elképesztő gyalázkodásokat kapott az elmúlt napokban a baloldali propagandasajtótól és névtelen kanapéhuszároktól Hosszú Katinka. Háromszoros olimpiai bajnok úszónkat azért támadják, mert nem úgy sikerült számára a tokiói olimpia, ahogyan a riói. Az úszónő mellett Orbán Viktor miniszterelnök is kiállt, és közölte, hogy ő örökre bajnok marad. Támogatásáról biztosította fideszes politikusok sora, és ismert emberek is. Baloldali politikus vagy közszereplő azonban egy sem. 
Vágólapra másolva!

Hosszú Katinka a 400 vegyesen elért ötödik hely után 200 vegyesen a hetedik helyen zárt a tokiói olimpián. Bár természetesen három olimpiai arany után ilyesmi - 32 évesen - előfordulhat, a rajongók egyből találgatni kezdtek: vajon mi okozhatta ezt a visszaesést, és mitől ilyen bosszús és elégedetlen a sztársportoló. Szerdai hajnali döntője után maga is azt mondta:

- fogalmazott az M4 Sportnak. Közismert, hogy Hosszú felkészülése évek óta arra épült, hogy a mindennapi edzések mellett folyamatosan versenyzett. Ezt tette lehetetlenné a koronavírus-járvány, amely így sokkal rosszabbul érintette őt, mint másokat.

Példátlan támadások érték Hosszú Katinkát az elmúlt napokban olimpiai szereplése miatt Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Így gyalázkodtak a baloldali propagandisták

Azt követően, hogy Hosszú nem tudta megvédeni korábbi olimpiai címeit, elképesztő támadások érték őt a balliberális propagandasajtó és a „kanapéhuszárok” részéről. Ebben élen járt a volt indexesek blogja. Nézzük is, mit sikerült „alkotniuk”.

Forrás: BalFake News

Ezt követően pedig az alábbi cikkeket tették ki az oldalukra.

Forrás:BalFake News

Hosszú mellett még Milák Kristóf újdonsült olimpiai bajnokunkba is sikerült belerúgniuk. A hősiesen negyedik helyet szerző Márton Anna sem úszta meg, hogy ne pikírt módon írjanak róla. Mindez azért is döbbenetes, mert én még egyetlen olyan telexes újságíróval sem találkoztam, aki valaha kijutott volna az olimpiára.

Sokukról azt sem tudom elképzelni, hogy 100 métert képesek legyenek lefutni.

Mindezeken felül a Hosszú Katinkát ért gyalázkodások ezzel még nem értek véget.

A Rákosi-diktatúra kegyeltje is gyalázza Hosszú Katinkát

A magyarok olimpiai lelkesedését értetlenkedve fogadó Tóta W. Árpád, a HVG vezető gyűlöletpropagandistája pedig egyenesen úgy fogalmazott, hogy megérti, hogy „Hosszú Katinka nem tud úszni".

A Hosszút támadók sorához nem meglepő módon csatlakozott az egykori tévériporter, Vitray Tamás is. Persze semmi konkrétumot nem mondott, csak alaptalanul vádaskodott. Mint ismert: a Pesti Srácok három éve leplezte le Vitray Tamás gyalázatos politikai múltját. Igen súlyos politikai szerepét nemcsak a Kádár-, de az azt megelőző Rákosi-diktatúrában. Egészen döbbenetes módon azt mondta: az ötödik hellyel Hosszú méltatlan helyzetbe hozta magát.

A 168 óra sem maradt ki a Hosszú Katinkát gyalázók sorából, és „Hosszú Katinka, akinek mindent is szabad” – címen írtak egy véleménycikket. Az írás egyik legmegdöbbentőbb része, amikor azt közli a szerző Hosszú visszalépésére utalva, hogy - és ezt kénytelenek vagyunk szó szerint idézni -:

"A háromszoros olimpiai bajnok úszó ezt öt évvel ezelőtt Rióban is eljátszotta, azzal a különbséggel, hogy akkor bombaformában reális esélye volt a 200 vegyes megnyerésére, míg most erre nem sok esély maradt, alig csúszott be a fináléba, majd a 7. helyen végzett. 2016-ban három aranyat és egy ezüstöt úszott össze,

most viszont lebőgött 400 és 200 vegyesen, címvédőként a 100 méter hátat már dobta, és akkor maradt még a 200 hát. Az előző olimpián a finálé előtt tényleg nem égethetett el felesleges kalóriát, hiszen esélyes volt, addig a mostani pocsék formaidőzítés mellett belefért volna egy kis reszkírozás, amolyan minden mindegy alapon

- írta Hosszú visszalépéséről a cikk írója, Boros Tamás, majd folytatta:

Azt, hogy valaki hetedik és ötödik lesz egy olimpián, nem lehet „ramaty” állapotnak nevezni, hiszen a sportág legjobbjai versenyeznek. Hozzá kell tenni, hogy azok, akik Hosszút a visszalépések miatt támadták, lelkes cikkekben ünnepelték bátorságáért a versenyektől visszalépő amerikai tornászt, Simone Biles-t...

Orbán Viktor is kiállt a megtámadott olimpiai bajnok mellett

A példátlan támadásokra Hosszú úgy reagált, hogy

Egyszer bajnok, mindig bajnok. Akinek a tiszteletére egy olimpián egyszer is fölvonták a nemzeti lobogót, mindig a mi hősünk marad – kommentelte Orbán Viktor miniszterelnök Hosszú posztjára.

Forrás: Origo

- nyilatkozta Hosszú Katinka édesapja, korábbi válogatott kosárlabdázó. „A koronavírus miatt kialakult helyzet és kényszerszünet nagyon rosszat tett neki, nagyon megnehezítette a felkészülését és a formaidőzítését. Ez sajnos vitathatatlan. A másik, hogy azért Katka már harminckét éves, a mezőnyben szinte mindenki fiatalabb nála. Nyilván a versenysportban nem ideális, ha valaki harminckét éves, lehet, hosszú volt már neki ez a táv" – közölte Hosszú István.

„Katinkának mindent csak köszönni lehet”

Eközben többek között a népszerű televíziós, Várkonyi Andrea műsorvezető is megvédte az Iron Ladyt. „Pár éve Havannában egy nagyon idős helyi kubai néni megkérdezte, hova valósiak vagyunk. Mikor mondtam, hogy Magyarország, csak annyit mondott széles mosollyal: Katinka! Katinka Hosszú! Azt hiszem, Katinkának mindent csak köszönni lehet!" – jelentette ki.

Háromszoros olimpiai bajnokunk mellett politikusok sora állt ki:

Hoppál Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője:

Bányai Gábor, a Fidesz országgyűlési képviselője:

Erdős Norbert, az Agrárminisztérium Élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára:

Nacsa Lőrinc, a KDNP képviselője:

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere:

A baloldal nem állt ki Hosszú mellett

Nem meglepő módon Hosszú mellett egyetlen vezető baloldali politikus sem állt ki. Sem Gyurcsány, sem Gyurcsányné, sem Karácsony, sem Fekete-Győr, sem Jakab oldalán nem találtunk ilyen posztot. Persze ez meglepő is lett volna, mivel jól láthatóan a baloldali sajtó egy kampányt épített fel Hosszúval szemben, és ez komoly léket kapott volna, ha valamelyik baloldali szereplő a védelmébe vette volna.