Szerelmi bánata miatt gyújtogatott egy férfi vasárnap este Csepregen. A tett után azonban nem menekült el: közelről figyelte, ahogy a tűzoltók küzdenek a lángokkal.

Részeg gajdolás rázta fel az éjszakai nyugalmat az amúgy csendes, nyugodt, csepregi Rákóczi utcában vasárnap - írja a Bors. A lap szerint a hangoskodó férfi később gyújtogatni kezdett egy közeli üzem előtt. Az eset után azonban nem menekült el azonnal, hanem ott maradt a helyszínen, és le-fel sétálgatva, izgatottan figyelte az általa okozott tűz oltását.

A Csepregi Önkormányzati Tűzoltóság a Facebook-oldalán azt írta az esetről, hogy a híd építéséhez használt betonvasat egy szövet fóliával takarták le a hídépítők, és azt gyújtotta meg a feltételezhető gyújtogató, akit a tűzoltás közben kihívott rendőrök "csípték fülön". Egy helyi vállalkozás kamerája rögzítette az esetet.

A 112 Press úgy tudja, hogy a piromán fantomot nem sokkal később, pár utcával arrébb fogták el, tetteiből semmit nem tagadott, de nem is lehetett volna mit, mivel a kamerafelvételeken világosan kivehető volt, ahogyan korábban leguggol és meggyújtja a fóliát. Úgy tudni, hogy piromán hajlamait egy szerelmi bánat hívta elő: korábban ugyanis kedvese kosarat adott neki.

– Csak egy beteg ember képes ilyenre. Belegondolni is szörnyű, mi van, ha a lakók nem veszik észre, és a tűz továbbterjed. Remélem, jó időre bezárják majd – mondta a Borsnak egy helyi lakó.