Több mint egymilliárdos ingatlant akart átjátszani 160 millióiért szerelmének a felszámolóbiztos

Vágólapra másolva!
A vádirat szerint egy 46 éves nő 2016-ban felszámolóbiztosként járt el egy cég felszámolásánál. A társaságnak volt egy budapesti irodaháza. A nő, a 49 éves szerelmével elhatározta, hogy áron alul megszerzik az ingatlan. A több, mint egymilliárd forintot érő ingatlanért 160 milliót fizettek volna. Ez csak azért nem sikerült, mert a csalók lebuktak.
Vágólapra másolva!

A pár azt tervezte, hogy a felszámolóbiztos az irodaházat piaci érték alatt adja el egy másik cégnek, amelyet egy 40 éves nő képviselt formailag, valójában azonban a 49 éves férfi irányított.

A felszámolóbiztos nő ugyan pályázatot írt ki, azonban az információkat elsődlegesen a férfival osztotta meg, illetve az ingatlan megtekintésére csak egy napot jelölt ki, azt is csak egy négyórás intervallumban.

A férfi által irányított cég végül eredményesen pályázott egy szándékosan eltúlzott ajánlattal, azonban a vételárat nem tudta és nem is akarta megfizetni.

Színlelt adásvétellel és más jognyilatkozattal elérték, hogy a telek és a rajta álló épület tulajdonjoga elváljon, így a férfi által irányított cég a második körben csak az épületre pályázott.

A banda célja az volt, hogy a több mint egymilliárd forint értékű irodaházat 160 millió forintért játsszák ki.

Az egész végül csak azért hiúsult meg, mert a 46 éves nő helyett más felszámolóbiztoshoz került az ingatlan értékesítése.

Az ügyészség indítványozta, hogy a banda tagjait letöltendő börtönre ítéljék. Egyelőre mindent tagadnak.