Az egykori tévériporter, Vitray Tamás sem bírta ki, és beállt a háromszoros olimpiai bajnok, Hosszú Katinkát kritizálók táborába. Persze semmi konkrétumot nem mondott, csak alaptalanul vádaskodott. Mint ismert: a Pesti Srácok három éve leplezte le Vitray Tamás gyalázatos politikai múltját; igen súlyos politikai szerepét nemcsak a Kádár-, de az azt megelőző Rákosi-diktatúrában. Vitrayt ez nem zavarja, most éppen a háromszoros olimpiai bajnoknőbe kötött bele.

Vitray Tamás szerint nemcsak az úszónő, de az edzője és mindenki, aki vele dolgozott, tudta, hogy nincs felkészülve az olimpiára. (Tudjuk, ez nem igaz.) A volt sportkommentátor a Spirit FM-nek azt is mondta, szerinte kizárt dolog, hogy az úszónő vagy akár az edzője nem sejtették, hogy a mostani olimpia nem lesz annyira eredményes, mint a korábbiak. Nem volt felkészülve Hosszú Katinka szerinte, Vitray a foteljéből ezek szerint ezt pontosan látja, vagyis úgy gondolja, hogy a háromszoros olimpiai bajnoknő ennyire felelőtlen volt. De idézzük szó szerint a volt sportriportert:

Biztos, hogy nem volt felkészülve. Biztos, hogy tudta. Biztos. Esküdni mernék rá, hogy tudta, hogy nem megy. Nem lehet nem tudni. Ez nem olyan sportág. Órával mérik a teljesítményt, egy stopper megmondja azt, halál pontosan. Nem vezető az, aki biztat, bátorít és elfed. Mibe húzták bele? Mibe engedték bele?
- így vádaskodott Vitray. Tegyük hozzá: Vitraynak természetesen fogalma sem lehet, hogyan, milyen időket úszott Hosszú Katinka az edzéseken.

Vitray Tamás is belerúgott Hosszú KatinkábaForrás: MTI/Czimbal Gyula

Mint arról korábban beszámoltunk,Vitray Tamás egykori televíziós, a Rákosiék által létrehozott Idegen Nyelvek Főiskoláján végzett, ezt követően a Honvédelmi Minisztérium politikai tisztje, az agitprop osztály hadnagya lett. Később leszerelt, majd megfordult a hírszerzés egyik fedőszervénél, a Chemolimpexnél, és a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetségén. Utána lett rádiós, később pedig tévés. Innét pedig szárnyaló karrierje közismert.

A Pesti Srácok három évvel ezelőtt leplezte le Vitray Tamás gyalázatos politikai múltját - a volt tévést ezt láthatóan nem érdekelte.

Az egyik legnagyobb magyar sportoló

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Hosszú Katinka a hetedik helyen végzett magyar idő szerint szerda hajnalban a 200 méter vegyes döntőjében. A magyar sporttörténelem egyik legsikeresebb sportolóját, a háromszoros olimpiai bajnok, sokszoros világbajnok Hosszú Katinkát többen bántani próbálták, mintha kötelessége lenne mindig nyerni. Vitray Tamás is úgy érezte, hogy meg kell szólalnia.