Vitray Tamás gyalázza Hosszú Katinkát

Vitray Tamás
Göd, 2017. október 31. Vitray Tamás Kossuth-díjas újságíró, főszerkesztő, riporter, kiváló művész gödi otthonában 2017. október 31-én, közelgő 85. születésnapja előtt. MTI Fotó: Czimbal Gyula
Vágólapra másolva!
Az egykori tévériporter, Vitray Tamás sem bírta ki, és beállt a háromszoros olimpiai bajnok, Hosszú Katinkát kritizálók táborába. Persze semmi konkrétumot nem mondott, csak alaptalanul vádaskodott. Mint ismert: a Pesti Srácok három éve leplezte le Vitray Tamás gyalázatos politikai múltját; igen súlyos politikai szerepét nemcsak a Kádár-, de az azt megelőző Rákosi-diktatúrában. Vitrayt ez nem zavarja, most éppen a háromszoros olimpiai bajnoknőbe kötött bele.
Vágólapra másolva!

Vitray Tamás szerint nemcsak az úszónő, de az edzője és mindenki, aki vele dolgozott, tudta, hogy nincs felkészülve az olimpiára. (Tudjuk, ez nem igaz.) A volt sportkommentátor a Spirit FM-nek azt is mondta, szerinte kizárt dolog, hogy az úszónő vagy akár az edzője nem sejtették, hogy a mostani olimpia nem lesz annyira eredményes, mint a korábbiak. Nem volt felkészülve Hosszú Katinka szerinte, Vitray a foteljéből ezek szerint ezt pontosan látja, vagyis úgy gondolja, hogy a háromszoros olimpiai bajnoknő ennyire felelőtlen volt. De idézzük szó szerint a volt sportriportert:

Vitray Tamás is belerúgott Hosszú Katinkába Forrás: MTI/Czimbal Gyula

Mint arról korábban beszámoltunk,Vitray Tamás egykori televíziós, a Rákosiék által létrehozott Idegen Nyelvek Főiskoláján végzett, ezt követően a Honvédelmi Minisztérium politikai tisztje, az agitprop osztály hadnagya lett. Később leszerelt, majd megfordult a hírszerzés egyik fedőszervénél, a Chemolimpexnél, és a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetségén. Utána lett rádiós, később pedig tévés. Innét pedig szárnyaló karrierje közismert.

A Pesti Srácok három évvel ezelőtt leplezte le Vitray Tamás gyalázatos politikai múltját - a volt tévést ezt láthatóan nem érdekelte.

Az egyik legnagyobb magyar sportoló

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Hosszú Katinka a hetedik helyen végzett magyar idő szerint szerda hajnalban a 200 méter vegyes döntőjében. A magyar sporttörténelem egyik legsikeresebb sportolóját, a háromszoros olimpiai bajnok, sokszoros világbajnok Hosszú Katinkát többen bántani próbálták, mintha kötelessége lenne mindig nyerni. Vitray Tamás is úgy érezte, hogy meg kell szólalnia.