Egy dévaványai sértéstelepen dolgozó férfit az egyik szomszédos telepen dolgozó, 67 éves férfi kérte meg arra, hogy vontassa ki az elakadt rakodógépét. A férfi részeg volt, mégis a főnöke engedélye nélkül egy munkagéppel áthajtott a másik telepre, hogy kivontassa az elakadt rakodót. Nem volt elég figyelmes, ezért tolatás közben agyonnyomta az éppen a két munkagép között álló idősebb férfi.

Az 57 éves férfi egy Dévaványa külterületén lévő sertéstelepen dolgozott, míg az idősebb férfi egy szomszédos telepen volt állatgondozó. Tavaly októberben az állatgondozó a birkák között dolgozott egy rendszám nélküli, közel 3 tonnás rakodógéppel, ami elakadt az állati ürülékben. Ezért átment a szomszédos sertéstelepre, ahol a férfitól kért segítséget, hogy vontassa ki.

Az ott dolgozó férfi korábban ivott, és olyan jogosítványa sem volt, amivel munkagépet vezethetett volna, ennek ellenére, a főnöke engedélye nélkül áthajtott a több mint 2,5 tonnás munkagépükkel a szomszéd telepre.

Egy vontatásra alkalmatlan, 1 cm átmérőjű szövet kötéllel próbálták meg kivontatni a rakodót, de a kötél elszakadt. Emiatt a részeg férfi közelebb tolatott a rakodóhoz, hogy ismét megpróbálják a megrövidült kötéllel, de az megint elszakadt. Az állatgondozó ekkor beállt a két munkagép közé és jelezte a férfinak, hogy tolasson meg közelebb, hogy úja megpróbálhassák. A férfi így is tett, azonban nem vette észre, hogy az állatgondozó még mindig ott áll, és beszorította a két rakodó közé. A baleset miatt az állatgondozónak olyan súlyos sérülései lettek, hogy még aznap a kórházban meghalt.

Az ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés és jármű önkényes elvétele miatt emelt vádat az 57 éves férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint tiltsa el az olyan munkáktól, ahol munkagépet vezethet.