Életet mentett egy férfi a veszprémi bankban

FOTÓ FOTÓTÉMA városkép
Veszprém, 2010. július 8. A veszprémi vár látképe. MTI Fotó: Földi Imre
Vágólapra másolva!
Miközben többen várakoztak az egyik veszprémi pénzintézetben, a sorban állva összeesett egy középkorú férfi. Egy egészségügyi dolgozó szerencsére szintén a helyszínen volt, felismerte az epilepsziás roham jeleit és azonnal cselekedett, így megmentette az illető életét – adta hírül a Veszprém megyei hírportál.
Vágólapra másolva!

Jókor voltam jó helyen, ennyi az egész, ezt mondta szerényen Roland, aki megmentette egy ember életét pénteken délelőtt egy veszprémi bankban – közölte a VEOL.

A légzés biztosítása érdekében

kitörölte a férfi száját egy papírtörlővel, ezután stabil oldalfekvésbe helyezte, és folyamatosan figyelte, hallgatta a légzését,

valamint a pulzusát, készen állva a további segítségre egészen addig, amíg megérkeztek a mentők, akik kórházba szállították – írta le a történteket a hírportál.

Roland az egészségügyben dolgozik, és azt mondta, csak azt tette, ami szerinte egy embernek kötelessége ilyen esetben.

A VEOL-nak megjegyezte, a bankban volt még egy ember, aki szintén az egészségügyben dolgozik, és felajánlotta a közreműködését, majd Roland irányításával azonnal megkezdték a segítségnyújtást.

A VEOL felhívja a figyelmet, hogy az a legrosszabb, ha adott esetben nem teszünk semmit.

Noha az elsősegélynyújtás alapjait megtanulják mások mellett a járművezetők is, bárki elsajátíthatja a legfontosabb tudnivalókat, melyekkel életet lehet menteni. Ugyanakkor az is lényeges, hogy azonnal értesítsük a mentőszolgálatot.