Miközben többen várakoztak az egyik veszprémi pénzintézetben, a sorban állva összeesett egy középkorú férfi. Egy egészségügyi dolgozó szerencsére szintén a helyszínen volt, felismerte az epilepsziás roham jeleit és azonnal cselekedett, így megmentette az illető életét – adta hírül a Veszprém megyei hírportál.

Jókor voltam jó helyen, ennyi az egész, ezt mondta szerényen Roland, aki megmentette egy ember életét pénteken délelőtt egy veszprémi bankban – közölte a VEOL.

A légzés biztosítása érdekében kitörölte a férfi száját egy papírtörlővel, ezután stabil oldalfekvésbe helyezte, és folyamatosan figyelte, hallgatta a légzését, valamint a pulzusát, készen állva a további segítségre egészen addig, amíg megérkeztek a mentők, akik kórházba szállították – írta le a történteket a hírportál.

Roland az egészségügyben dolgozik, és azt mondta, csak azt tette, ami szerinte egy embernek kötelessége ilyen esetben.

A VEOL-nak megjegyezte, a bankban volt még egy ember, aki szintén az egészségügyben dolgozik, és felajánlotta a közreműködését, majd Roland irányításával azonnal megkezdték a segítségnyújtást. 
A VEOL felhívja a figyelmet, hogy az a legrosszabb, ha adott esetben nem teszünk semmit. 

Noha az elsősegélynyújtás alapjait megtanulják mások mellett a járművezetők is, bárki elsajátíthatja a legfontosabb tudnivalókat, melyekkel életet lehet menteni. Ugyanakkor az is lényeges, hogy azonnal értesítsük a mentőszolgálatot.