Meghalt egy ember a hármas metró felújítása közben

Vágólapra másolva!
Ellepték a katasztrófavédők a Corvin metrómegállót, miután egy ember meghalt a metrófelújítás közben. Információink szerint egy elszabadult pótkocsi átgurult rajta. A balesetben többen is megsérültek. 
Vágólapra másolva!

Több tűzoltóautó, mentőautó és motorosrendőr kocsija állt le az Üllői úton, a Corvin metrómegálló mellett. Az összes autó szirénája be van kapcsolva. Közben az aluljáróból egymás után jöttek fel a munkások, akik a metrófelújításon dolgoznak. Óriási a por, ami az építkezésről száll fel.

Forrás: Origo

Az Origo megtudta, hogy a felújítási munkálatok közben meghalt egy ember. Információink szerint elszabadult egy pótkocsi, amely áthajtott rajta. A balesetben további két ember sérült meg, egy ember súlyosan. Úgy tudjuk, egyikük az elszabadult pótkocsin ült.

A BKV megkeresésünkre azt írta, hogy a halálos baleset kivizsgálása jelenleg is zajlik, a későbbiekben adnak csak tájékoztatást.

Hozzátették: az esemény a felújítást végző vállalkozó munkaterületén történt, a vállalkozó eszközeit használva és a balesetben sérültek is a vállalkozó munkavállalói.

A rendőrség közleménye szerint 13 óra 59 perckor kaptak bejelentés arról, hogy a hármas metró felújítása során a Corvin-negyed és a Kálvin tér megálló között eddig tisztázatlan körülmények között egy szerelőkocsi elsodort egy alagútban tartózkodó munkást. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A BRFK szakértők bevonásával, a vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt indított eljárást,

egyelőre ismeretlen tettes ellen.