Egy hétéves gyereket mentettek meg rendőrök egy XIII. kerületi strand medencéjéből. Amikor a vízből kiemelték, már eszméletlen volt, nem lélegzett. Egy ott dolgozó rendőrnő azonnal a kisfiú segítségére sietett. Hősies tettéért ő és társai is dicséretben és jutalomban részesültek. 

A rendőrség a Facebook-oldalán tette közzé, hogy kitüntették a strandon életmentő rendőrnőt és társait. Mint írták, Ács-Major Kitti azonnal átvette a sokkos állapotban lévő anyától a gyerek szívmasszázsát, míg társa, Somogyi Balázs r. törzsőrmester mentőt hívott. Az életmentésről korábban itt írtunk. 

A percekig tartó küzdelem után kolléganőnknek sikerült újraéleszteni a kisfiút, aki újra lélegezni kezdett. A mentőszolgálat munkatársai is pár percen belül megérkeztek, és a kicsit kórházba vitték - írják.

A rendőrnő másnap felkereste a fiú édesanyját, aki nem győzte megköszönni a segítséget. Az anyuka elmesélte, hogy szerencsére kisfia már jól van, és teljesen fel fog épülni - fogalmaz bejegyzésében a BRFK.
Szerettem volna tudni, hogy jól van a kisfiú. Az újraélesztés után rettenetesen sírt, lehet a sokktól, de valahol elfogott az aggódás, hogy a mellkaskompressziótól vannak fájdalmai. - mesélte egy nappal a történtek után Ács-Major Kitti r. törzsőrmester.

A BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányságon szolgáló Ács-Major Kitti r. törzsőrmestert és Somogyi Balázs r. törzsőrmestert Dr. Markó Attila r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitányának rendészeti helyettese rendkívüli helytállásukért dícséretben és jutalomban részesítette. Büszkék vagyunk hőseinkre! - zárta bejegyzését a BRFK.