Életfogytiglanra ítélték, mégis a szabadulásra készül a bőnyi rendőrgyilkos

Vágólapra másolva!
A Győri Ítélőtábla életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a rendőrgyilkost, Győrkös Istvánt. A 81 éves férfi azonban nincs elkeseredve, komoly terveket szövöget a jövőt illetően – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A lap úgy tudja, a Magyar Nemzeti Arcvonal szélsőjobboldali nézeteket lelkesen hirdető egykori alapítója minden létező jogi lehetőséget ki akar meríteni, ami hazánkban a rendelkezésére áll, és ha itt nem jár sikerrel, a strasbourgi bíróság elé viszi az ügyét.

– mondta a Blikknek Győrkös István ügyvédje, Dr. Takács Zoltán.

Fegyverrel támadt a házkutatásra érkezett rendőrökre

2016. október 26-án házkutatásra mentek a rendőrök Győrkös bőnyi házához. A házigazda kiment a kapuhoz és időt kért azzal az ürüggyel, hogy elzárja a kutyáját.

Az így nyert pillanatokat arra használta fel, hogy bemenjen a házba, magához vegye fegyverét és elbarikádozza magát.

Közben a nyomozók utánamentek, tűzpárbaj alakult ki, melyben Győrkös lelőtte Pálvölgyi Péter kiemelt főnyomozót. A gyilkost végül a TEK kommandósai fékezték meg, hosszas rábeszélés után feladta magát.

A bírósági tárgyaláson Győrkös tagadta, hogy ő ölte meg a rendőr őrnagyot, véleménye szerint Pálvölgyivel úgynevezett: „baráti tűz", vagyis az egyik kollégája lövedéke végzett.

Érvelt azzal is, hogy a halálos lövedéken nem találtak DNS mintát. A szakértők azonban minden kétséget kizáróan megállapították, hogy a rendőr életét Győrkös golyója oltotta ki. Ezt támasztja alá, egy hangfelvétel is, melyen éppen a tettes felesége vallotta be, hogy férje lelőtte a rendőrt.

A férfi legkorábban 25 év múlva, vagyis 101 évesen szabadulhat.

Családja a szörnyűségek ellenére kitart mellette, felesége és gyerekei is rendszeresen látogatják.

Pálvölgyi Pétert katonai tiszteletadás mellett helyzeték végső nyugalomra a pilisszentkereszti temetőben. Pintér Sándor belügyminiszter pedig posztumusz alezredessé léptette elő a hősi halált halt rendőrt.