Július 24-e az újkori turizmus történelmének legforgalmasabb napja

GULLER Zoltán, Közel 14 ezer magán- és egyéb szálláshely felújítása kezdődhet meg
Budapest, 2020. július 16. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója sajtótájékoztatót tart a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban 2020. július 16-án. Lezárult a Kisfaludy-program magán-, és egyéb szálláshelyek fejlesztését célzó pályázata; a másfél hónapos időszakban több mint 16 ezer vidéki szálláshely pályázott, közülük 13 471 szálláshely kaphat augusztus folyamán szobánként egymillió forint vissza nem térítendő támogatást, összesen mintegy 45 milliárd forintot a kormánytól. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
A turizmus újkori történelmében július 24-én volt a legtöbb belföldi vendég Magyarországon, közel 150 ezren. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója legújabb podcastjában számos érdekes összefüggésre rávilágít az adatokat elemezve - írja a Magyar Turisztikai Ügynökség.
Vágólapra másolva!

A beszélgetésből többek között megtudhatjuk, hogy milyen kapcsolat van a nyári hőmérséklet-emelkedés és a foglalási kedv között, milyen hatással van a SZÉP Kártya alszámlái közötti átjárhatóság a forgalomra, de szó esik arról is, hogy szívesen nyaralunk itthon, valamint, hogy milyen új utazási trendeket figyelhetünk meg a Balatonnál.