Transznemű börtönökben eshettek teherbe nők, akik férfiakkal kerültek egy cellába – erről egy Twitter-üzenetben számolt be a Women Liberation Front (WoLF) nevű radikális feminista csoport.

A 888.hu összefoglalójában leírják, hogy „legalább egy nő, esetleg több" teherbe esett, miután az új kaliforniai törvény arra kényszerítette őket, hogy egy helyre kerüljenek olyan férfiakkal, akik azt állították magukról, hogy nők. A Breitbart News jelentése szerint a „transznemű tiszteletről, ügynökségről és méltóságról szóló törvény" lehetővé teszi „a transznemű, nem bináris és interszexuális személyek elhelyezését és keresését a nemi identitásuknak megfelelő módon".

A 888.hu összefoglalója szerint Ralph Diaz, a Kaliforniai Korrekciós és Rehabilitációs Minisztérium titkára korábban azt mondta, hogy senki nem érdemli meg, hogy tiszteletlenül bánjanak vele nemi identitása vagy kifejeződése miatt, és esküdt kötelességük megvédeni az embereket a szexuális zaklatástól és erőszaktól.

illusztrációForrás: Getty Images/iStockphoto/Abel Mitja Varela/Kupicoo

Azok a demokrata képviselők, akik támogatták a törvényjavaslatot, most a fogvatartott nőknek óvszereket ajánlanak, írják az oldalon. A WoLF nevű szervezet szerint a Kalifornia legnagyobb női börtönében raboskodó nők „a rémálom legrosszabb rémálmának" írják le az ottani körülményeket. Azt írták, hogy 

a nőknek számítaniuk kell arra, hogy megerőszakolják őket, miután a börtönben férfiakkal kerültek elhelyezésre a börtönben, a szex ugyanis alapértelmezés szerint ebben a világban nem a két fél közös beleegyezése alapján zajlik. 

A 888.hu beszámolója szerint a feminista csoport megfigyelte, hogy a börtön orvosi szobáiban „plakátok" kerültek kihelyezésre a „terhes emberek" számára a rendelkezésükre álló részletes lehetőségekről, mint például az örökbefogadás és a terhesgondozás. A WoLF megjegyezte, hogy a törvényjavaslat létrejötte óta a férfi foglyok 300 áthelyezési kérelméből csak körülbelül 20 került feldolgozásra, így még több száz férfi, akik közül sok szexuális bűnelkövető, arra vár, hogy a nők közelébe férkőzhessen.