Nőket erőszakolnak meg magukat nőnek valló férfiak transznemű börtönökben

You can feel her pain "Bad News 20s Anxiety Behavior Blond Hair Breakdown" Broken Heart Caucasian Crying Depression Despair Displeased Distraught Domestic Violence Emotional Stress Expressing Negativity Female Frustration Gray Background Grief Hopelessnes
Portrait of a pretty young blonde woman with mascara running down her face after crying
Vágólapra másolva!
Transznemű börtönökben eshettek teherbe nők, akik férfiakkal kerültek egy cellába – erről egy Twitter-üzenetben számolt be a Women Liberation Front (WoLF) nevű radikális feminista csoport.
Vágólapra másolva!

A 888.hu összefoglalójában leírják, hogy „legalább egy nő, esetleg több" teherbe esett, miután az új kaliforniai törvény arra kényszerítette őket, hogy egy helyre kerüljenek olyan férfiakkal, akik azt állították magukról, hogy nők. A Breitbart News jelentése szerint a „transznemű tiszteletről, ügynökségről és méltóságról szóló törvény" lehetővé teszi „a transznemű, nem bináris és interszexuális személyek elhelyezését és keresését a nemi identitásuknak megfelelő módon".

A 888.hu összefoglalója szerint Ralph Diaz, a Kaliforniai Korrekciós és Rehabilitációs Minisztérium titkára korábban azt mondta, hogy senki nem érdemli meg, hogy tiszteletlenül bánjanak vele nemi identitása vagy kifejeződése miatt, és esküdt kötelességük megvédeni az embereket a szexuális zaklatástól és erőszaktól.

illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Abel Mitja Varela/Kupicoo

Azok a demokrata képviselők, akik támogatták a törvényjavaslatot, most a fogvatartott nőknek óvszereket ajánlanak, írják az oldalon. A WoLF nevű szervezet szerint a Kalifornia legnagyobb női börtönében raboskodó nők „a rémálom legrosszabb rémálmának" írják le az ottani körülményeket. Azt írták, hogy

a nőknek számítaniuk kell arra, hogy megerőszakolják őket, miután a börtönben férfiakkal kerültek elhelyezésre a börtönben, a szex ugyanis alapértelmezés szerint ebben a világban nem a két fél közös beleegyezése alapján zajlik.

A 888.hu beszámolója szerint a feminista csoport megfigyelte, hogy a börtön orvosi szobáiban „plakátok" kerültek kihelyezésre a „terhes emberek" számára a rendelkezésükre álló részletes lehetőségekről, mint például az örökbefogadás és a terhesgondozás. A WoLF megjegyezte, hogy a törvényjavaslat létrejötte óta a férfi foglyok 300 áthelyezési kérelméből csak körülbelül 20 került feldolgozásra, így még több száz férfi, akik közül sok szexuális bűnelkövető, arra vár, hogy a nők közelébe férkőzhessen.